ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πλησιάζει η άφιξη του νέου Santa Fe

Πλησιάζει η άφιξη του νέου Santa Fe

Θα γυρίσω το μυαλό μου πίσω 18 ολόκληρα χρόνια, όταν το 2002 βρέθηκα στην Κρήτη για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση της πρώτης γενιάς του Hyundai Santa Fe.

Η Hyundai Motor, επέλεξε το νησί μας για την αποκάλυψη της ελαφρώς βελτιωμένης έκδοσης του μεγάλου SUV μοντέλου της, που είχε λανσαριστεί στην αγορά δύο χρόνια νωρίτερα, σε Αμερική και Αυστραλία.

Τότε εφοδιαζόταν με κινητήρα βενζίνης 2.4 lt, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή με αυτόματο 4άρι, ενώ είχε κίνηση στον μπροστινό άξονα αλλά και στους δύο για τετρακίνηση.

Τα χρόνια πέρασαν, όμως το Santa Fe εξακολουθούσε να παραμένει ένα εμβληματικό μοντέλο για τη μάρκα. Στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, η εισαγωγική εταιρεία δεν το λανσάρισε στην αγορά, ωστόσο τώρα, το ολοκαίνουργιο Santa Fe θα έρθει και στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Και λέω ολοκαίνουργιο, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στην εντελώς νέα πλατφόρμα οχημάτων τρίτης γενιάς της Hyundai. Η νέα πλατφόρμα, δίνει τη δυνατότητα για σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση, την ασφάλεια και την άνεση, και πολύ περισσότερο στην ενσωμάτωση ηλεκτροκίνησης.

Κι εδώ έγκειται η μεγάλη διαφορά στο τότε και στο σήμερα, διότι το νέο Santa Fe θα εφοδιάζεται μόνο με υβριδικό σύστημα κίνησης και με plug-in hybrid που θα φορτίζεται από πρίζα, πάντα συνδυαζόμενα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Αλλωστε, η Hyundai έχει δείξει τις προθέσεις της προς αυτή τη κατεύθυνση με το Tucson και το Kona, τα δύο μικρότερα SUV μοντέλα της, αλλά για πρώτη φορά μπαίνει στα plug-in, λανσάροντας φέτος τόσο το Tucson όσο και το νέο Santa Fe με τέτοιες εκδόσεις.

Προς το παρόν, η κορεατική μάρκα αποκάλυψε ένα teaser του μοντέλου, υποσχόμενη ότι θα διαθέτει επιβλητική και επιθετική εξωτερική σχεδίαση καθώς και ανανεωμένο εσωτερικό, παρέχοντας πολυτέλεια και άνεση.

Η teaser εικόνα αποκαλύπτει πολλά νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως o συνδυασμός της εμπρός μάσκας με τα φώτα ημέρας (DRL) σε σχήμα «Τ», που αποτελούν μέρος της νέας σχεδιαστικής ενοποιημένης αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ