ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πιο ευρωπαϊκό από ποτέ το Kia Ceed

Πιο ευρωπαϊκό από ποτέ το Kia Ceed

Το Kia Ceed ανέκαθεν είχε ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά τώρα η 3η του γενιά, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της μαζί με το Ceed Sportswagon στη Γενεύη, είναι αποκλειστικά εξελιγμένη και κατασκευασμένη στην Ευρώπη.

Σχεδιασμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της Kia στη Φρανκφούρτη, είναι χαμηλότερο, φαρδύτερο, με μεγαλύτερους πίσω προβόλους, χαρακτηριστικό ρύγχος «tiger-nose» φωτιστικά LED και φαρδιά πίσω κολόνα.

Θα διατίθεται αρχικά από το καλοκαίρι, σε πεντάθυρο και αργότερα σε Sportswagon αμάξωμα, με ανασχεδιασμένο εσωτερικό και περισσότερη ευρυχωρία, στην οποία συμβάλλει το νέο δάπεδο Κ2. Το κορεατικό μικρομεσαίο, είναι 20 χιλιοστά πιο πλατύ, και 23 χιλιοστά πιο χαμηλό. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2,650 μ., ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 395 λίτρα.

Κάτω από το καπό, το νέο Ceed θα έχει την αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς 1.0 T-GDi - 120 ίππων, καθώς και τον νέο 1.4 T-GDi με 140 ίππους που είναι πιο αποδοτικός και οικονομικός από τον 1.6 lt που αντικαθιστά.

Διαθέσιμος θα είναι και ένας 1.4 MPI με 100 ίππους, και βέβαιος ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 CRDi που χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων SCR και αποδίδει 280 Nm ροπής, με 115 ή 136 ίππους.

Πλην του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, οι νέοι 1.4 T-GDi και 1.6 CRDi θα διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ το νέο Ceed φέρει όλες τις νέες τεχνολογίες άνεσης, διασύνδεσης και ασφάλειας, καθώς και την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης «Level 2».

Πιο ευρωπαϊκό από ποτέ το Kia Ceed
WWW.JAKOBEBREY.COM

Στη Γενεύη, παρουσιάστηκε και η σπορ έκδοση GT Line του Rio…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ