ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πήρε άδεια κυκλοφορίας η Aston Martin Vulcan

Πήρε άδεια κυκλοφορίας η Aston Martin Vulcan

Η Aston Martin Vulcan, ύστερα από απαραίτητες μετατροπές και τροποποιήσεις, που διήρκησαν 18 μήνες, είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση στο δρόμο.

Είναι ένα από τα πιο ακραία hypercar, η Aston Martin Vulcan. Το βρετανικό μοντέλο, από τα ελάχιστα που έχουν κατασκευαστεί με αποκλειστική χρήση σε πίστα, έχει παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα, τα οποία βρίσκονται στα χέρια επιλεγμένων αγοραστών, που τα χρησιμοποιούν σε ειδικά track days και αγώνες με τεχνική υποστήριξη από την Aston Martin.

Η βρετανική εταιρεία RML ανακοίνωσε ότι μετά από απαραίτητες μετατροπές και τροποποιήσεις, που διήρκησαν 18 μήνες, έκανε τη Vulcan να μπορεί να κινηθεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορεί να πάρει την έγκριση τύπου.

Πήρε άδεια κυκλοφορίας η Aston Martin Vulcan

Οι πιο χαρακτηριστικές αλλαγές σχετίζονται με την ενσωμάτωση κανονικών φωτιστικών σωμάτων και φλας, με τα πίσω να έχουν τοποθετηθεί στην πίσω αεροτομή, ένα επανασχεδιασμένο εμπρός καπό, καθώς και κάποιες μικρές αλλαγές στην ρύθμιση της ανάρτησης για να μπορεί να περάσει επάνω από τα σαμαράκια. Μεγαλύτερων διαστάσεων είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες, ενώ αλλαγές έχουν και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την ακεραιότητα των άλλων οχημάτων που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές της Vulcan "κρύβεται" μέρος από το πλαίσιο από ανθρακονήματα της συλλεκτικής One-77, με την οποία μάλιστα μοιράζεται το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο (2,791 μέτρα). Από εκεί και πέρα, την κίνηση παρέχει ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 7.0 lt της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει ειδικά για την περίσταση πάνω από 820 ίππους. Η καθ’ όλα εντυπωσιακή αυτή ισχύς περνά στους πίσω τροχούς της Vulcan, μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου της Xtrac, που βρίσκεται εγκατεστημένο στο πίσω μέρος του αμαξώματος για καλύτερη κατανομή του βάρους…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ