ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot 3008 1.2 Pure Tech: Αυτοκρατορία των αισθήσεων

Peugeot 3008 1.2 Pure Tech: Αυτοκρατορία των αισθήσεων

To Peugeot 3008 στην έκδοση βενζίνης κινείται από έναν κινητήρα 1.2 λίτρων με τρεις κυλίνδρους, έχει αντί τετρακίνησης το ηλεκτρονικό σύστημα Advanced Grip Control, και απέχει κοντά 22 εκατοστά από το έδαφος.

Κάτω από τον λεπτό μανδύα του, ένα θέλγητρο υψηλής έντασης και σχέδιο ικανό ν’ αποτελέσει από μόνο του λόγο αγοράς, το Peugeot 3008 στην έκδοση βενζίνης κινείται από έναν κινητήρα 1.2 λίτρων με τρεις κυλίνδρους, έχει αντί τετρακίνησης το ηλεκτρονικό σύστημα Advanced Grip Control, και απέχει κοντά 22 εκατοστά από το έδαφος.

Αυτό, αλλάζει άρδην όσα ξέραμε για τα παλιά SUV: τα Crossover της νέας εποχής δεν χρειάζονται χιλιάδες κυβικά, ούτε ογκώδη διαφορικά, για να πετυχαίνουν όσα τα 3008 της Peugeot με τον κινητήρα 1.2 PureTech. Κατ’ αρχάς, οι συμπαγείς διαστάσεις του κινητήρα κάνουν άριστη την εξοικονόμηση του βάρους μπροστά. Έτσι, η Peugeot απέκτησε τη δυνατότητα να εξελίξει ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα υπάκουο εμπρός μέρος, και μαζί με τρομερή αίσθηση ευελιξίας - παρότι, καθισμένος ψηλά, αισθάνεσαι για τα καλά ότι οδηγείς κάτι μεγαλύτερο-απ’-το-δρόμο.

Έπειτα, το σύστημα AGC προσφέρει μ’ έναν περιστροφικό διακόπτη, ξεχωριστό από την πανέμορφη σειρά διακοπτών της φουτουριστικής κονσόλας, τη δυνατότητα του οδηγού να επιλέξει ποιο πρόγραμμα μετάδοσης της ροπής ταιριάζει στις ολισθηρές, ή μη, συνθήκες. Τρίτον, το turbo του κινητήρα εξασφαλίσει δύναμη, ροπή 230 Nm και «τράβηγμα» όχι μόνο στις επιταχύνσεις εν κινήσει, αλλά και στα ξεκινήματα των 1,2 τόνων του 3008.

Ένας ολοζώντανος κινητήρας σ’ όλο το φάσμα στροφών, που επιπλέον με πολλή βελούδινη χρήση του οδηγού μπορεί -σε μέση κατανάλωση- να πέσει και κάτω από τα 8 λίτρα/100χλμ. Και τέταρτον, το 3008 υπακούει σ’ όλα τα καλέσματα άνεσης: με τη ρύθμιση της ανάρτησης, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα (ADAS) υποβοήθησης του οδηγού, την ηχομόνωση, την έλλειψη κραδασμών του τρικύλινδρου και τους χώρους του, προσομοιάζει ένα μαγικό χαλί, όπως κινείται στο δρόμο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ