ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Hyundai Kona

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Hyundai Kona

Το πρώτο συμπαγές SUV της κορεατικής μάρκας, αναμένεται στην αγορά μετά το καλοκαίρι του 2017. Η Hyundai έχει βάλει σκοπό να γίνει η πρώτη ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021.

Η Hyundai έχει βάλει σκοπό να γίνει η πρώτη ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021, με την κυκλοφορία 30 νέων μοντέλων και ανανεωμένων εκδόσεων.

Στο δρόμο για τη… δόξα, παρουσιάζει ένα ένα τα νέα της μοντέλα, με το ολοκαίνουριο Kona (όνομα από ένα νησί της Χαβάης) να αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα της. Με περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς Santa Fe το 2001, η Hyundai δείχνει ότι αποκτά οντότητα στα SUV και έρχεται τώρα με το συμπαγές Kona σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, να πάρει θέση και μερίδιο.

Θα έχει απέναντί του καταξιωμένα μοντέλα, όπως το Nissan Juke, το Opel Mokka X ή το Renault Captur, και περιμένουμε να το δούμε ολόκληρο, διότι η μάρκα το αποκαλύπτει λίγο λίγο για να καταλάβουμε τι μπορεί να κάνει.

Η Hyundai αποκάλυψε λοιπόν περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του τους επόμενους μήνες. Σχεδιαστικά, φαίνεται ότι δανείζεται αρκετά από την μπροστινή όψη του μεγαλύτερου Hyundai Tucson, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει τη φόρμα του πρωτότυπου Intrado. Θα βασίζεται δε στην ίδια πλατφόρμα ενός νέου ακόμη μοντέλου, του Kia Stonic (του ομίλου Hyundai), που θα λανσαριστεί το 2018.

Το εμπρός τμήμα του ολοκαίνουριου Kona είναι εκφραστικό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai, τη μάσκα Cascading, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή του αυτοκινήτου. Οι νέοι διπλοί προβολείς ενισχύουν την οπτική επίδραση, καθώς τα LED φώτα ημέρας τοποθετούνται πάνω από τους προβολείς LED.

Ο διαχωρισμός των φωτιστικών σωμάτων στο μπροστινό μέρος προσφέρει μια σίγουρη, προοδευτική εμφάνιση με κομψά και αιχμηρά σχήματα. Το τολμηρό εμπρός και πίσω μέρος τονίζεται από το εύρος και τον όγκο του οχήματος, επιδεικνύοντας το επιθετικό στυλ του αμαξώματος.

Σύμφωνα με τη μάρκα, το Kona θα έχει υπερυψωμένα καθίσματα για καλύτερη ορατότητα οδηγού και επιβατών, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη, αλλά και τετρακίνητη έκδοση.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ