ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάστηκαν στο νέο Volvo XC60 καινοτόμα συστήματα ασφαλείας

Run-off Road Mitigation
Run-off Road Mitigation RUN-OFF ROAD MITIGATION

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στην ελβετική πόλη, η Volvo Cars παρουσίασε τρία νέα προηγμένα συστήματα ασφάλειας υποβοήθησης του οδηγού, που στόχο έχουν να διατηρήσουν το αυτοκίνητο μακριά από επικίνδυνες οδικές καταστάσεις τη στιγμή ακριβώς που εξελίσσονται.

Τα συστήματα αυτά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο νέο Volvo XC60 και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνονται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει επικείμενες συγκρούσεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Η Volvo εκτιμά ότι με αυτά τα νέα συστήματα το νέο XC60 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

«Εργαζόμαστε για πολλά χρόνια πάνω στα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και συνεπώς μπορούμε να εκτιμήσουμε το πόσο αποτελεσματικά είναι. Ενδεικτικά, στη Σουηδία και μόνο διαπιστώνουμε μια μείωση στις οπίσθιες συγκρούσεις (πρόσκρουση σε προπορευόμενο όχημα) κατά περίπου 45% χάρη στο σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με αυτόματη πέδηση. Με το νέο XC60 είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε σε ανώτερο επίπεδο. Χάρη στην προσθήκη των νέων συστημάτων υποβοήθησης τιμονιού, ελαττώνουμε περαιτέρω την πιθανότητα να συμβεί μια σύγκρουση», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ, διευθύντρια του Volvo Car Safety Centre.

New generation of City Safety: Steering support
New generation of City Safety: Steering support NEW GENERATION OF CITY SAFETY: STEERING SUPPORT

Το νέο XC60 θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο City Safety, με υποβοήθηση τιμονιού που ενεργοποιείται όταν από μόνη της η αυτόματη πέδηση δεν αρκεί για την αποφυγή μίας πιθανής σύγκρουσης.

Η Volvo λανσάρει επίσης ένα σύστημα που ονομάζεται Oncoming Lane Mitigation, που σε απλά ελληνικά θα αποδίδαμε ως Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η Volvo, το προαιρετικό σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, BLIS, που προειδοποιεί τους οδηγούς για την παρουσία οχημάτων σε τυφλό σημείο του καθρέφτη, επίσης αναβαθμίζεται…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ