ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πανίσχυρο και υβριδικό το νέο Touareg R

Πανίσχυρο και υβριδικό το νέο Touareg R
VOLKSWAGEN AG

Η Volkswagen αναβαθμίζει την υβριδική της εκστρατεία το 2020, με πρεμιέρα του νέου Touareg R, που διαθέτει και έκδοση plug-in hybrid drive.

Ο υβριδικός κινητήρας του Touareg R αποτελείται ουσιαστικά από υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6 (250 kW / 340 hp) 2.995 κ.εκ. V6, από ηλεκτρικό κινητήρα (100kW / 136 hp) και από μπαταρία ιόντων λιθίου (ενεργειακή ισχύ 14,1 kWh), κάτω από τον χώρο αποσκευών, αποδίδοντας συνολικά 340 kW (462 hp). Το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (Tiptronic), μεταφέρει την ισχύ στο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Όταν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, το νέο SUV ξεκινά πάντοτε σε ηλεκτρικό E-MODE για μηδενικές εκπομπές ρύπων και ηλεκτρικά μπορεί να οδηγηθεί με ταχύτητα έως και 140 χλμ. / ώρα. Πάνω από αυτή την ταχύτητα, ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας V6 (TSI) συμπληρώνει τον ηλεκτροκινητήρα.

Χάρη στην κίνηση των 4 τροχών και το πολύ ισχυρό υβριδικό σύστημα (ροπή 700 Nm), το Touareg R έχει μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου έως 3,5 τόνους. Είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό SUV διαθέσιμο με Trailer Assist - ένα σύστημα υποστήριξης για ελιγμούς με ρυμουλκούμενο, επιτρέποντας την υποβοηθούμενη οδήγηση μέχρι ταχύτητες 250 χλμ. / ώεα.

Πανίσχυρο και υβριδικό το νέο Touareg R
VOLKSWAGEN AG

Το εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο Touareg R, το οποίο διαθέτει το πακέτο εξωτερικού σχεδιασμού Black Style μαζί με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών (Braga) και εσωτερική επένδυση R-Line (π.χ. δερμάτινο εσωτερικό με γκρι ραφές), πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν διαισθητικά το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας χρησιμοποιώντας το μενού Hybrid στο σύστημα Infotainment. Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να διατηρηθούν επαρκή επίπεδα ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής, ώστε να κινείται σε κατοικημένες περιοχές με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Εάν το σύστημα πλοήγησης είναι ενεργό, ο διαχειριστής μπαταρίας εξετάζει επίσης και προλαμβάνει με προσοχή τα δεδομένα της διαδρομής και της τοπογραφίας για να προσαρμόσει τη χρήση της μπαταρίας και έτσι να βελτιστοποιήσει την ηλεκτρική απόδοση...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ