ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιο σπορ Best-seller η νέα Mustang

Παγκόσμιο σπορ Best-seller η νέα Mustang

Πάνω από 15.000 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2016 για τη νεα Mustang, ενώ και στην Ελλάδα -τηρουμένων των αναλογιών-έχει καλή πορεία.

Μπορεί να διανύουμε εποχές κρίσης, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που ακόμα και σε τέτοιες περιόδους, διεθνώς, διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν μοντέλα μεγάλου κυβισμού.

Τρανή απόδειξη η Ford Mustang, η οποία διατίθεται με δύο μοτέρ βενζίνης 2.3 lt και 5.0 lt, που -όπως και να το κάνουμε- προσιτά στην ευρεία αγορά.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε πάνω από 150.000 να αγοράσουν τη νέα Mustang σε όλο τον κόσμο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων της IHS Markit στη σπορ κατηγορία.

Μάλιστα, οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2015, στο οποίο συνετέλεσαν οι αγορές εκτός Αμερικής σε ποσοστό 101%, με πωλήσεις σχεδόν 45.000 Mustang εκτός ΗΠΑ.

Πέρυσι, το 2016, στην πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων, οι πελάτες παρήγγειλαν 15.335 Mustang στην Ευρώπη, όντας πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία της σε αγορές όπως: Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα (39 μονάδες στη χώρα μας).

Παγκόσμιο σπορ Best-seller η νέα Mustang

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017, έχουν 3.600 πωλήσεις Mustang στην Ευρώπη (10 στην Ελλάδα).

Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ.

Η Mustang διατίθεται σε 140 χώρες σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής. Στην Ευρώπη προσφέρεται με τους κινητήρες 5.0lt V8 με απόδοση 421hp ή 2.3lt EcoBoost με απόδοση 317hp, και εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Εξάλλου, η Ford πρόσφατα λανσάρισε δύο νέες ειδικές εκδόσεις με μοναδικό στυλ και premium εξοπλισμό για τους Ευρωπαίους πελάτες.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ