ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιο ρεκόρ Snowboarder μια… Maserati

Παγκόσμιο ρεκόρ Snowboarder μια… Maserati

Ο Jamie Barrow είναι o πιο γρήγορος snowboarder στον κόσμο, με την απαραίτητη βοήθεια μίας Maserati Levante.

Ο Jamie Barrow, πλέον, μπορεί να καυχιέται ότι είναι o πιο γρήγορος snowboarder στον κόσμο, με την απαραίτητη βοήθεια ενός οχήματος. Ο Barrow αυτή τη φορά σπάει τα ταχύμετρα με τη βοήθεια μίας Maserati Levante. Το ρεκόρ έγινε σε μια παγωμένη λίμνη στο διάσημο χειμερινό θέρετρο του St Moritz της Ελβετίας, όταν ο Barrow ρυμουλκήθηκε από το ιταλικό SUV.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του διαδρομής, ο Βρετανός αθλητής έφτασε τα 151,57 χλμ./ώρα και στην επιστροφή του άγγιξε τα 147,72 χλμ./ώρα. Ως αποτέλεσμα, ο μέσος χρόνος του ήταν 149,65 χλμ./ώρα, καταφέρνοντας να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ των 99,87 χλμ./ώρα, που είχε ο ίδιος από τον Φεβρουάριο του 2016, "ρυμουλκούμενος" από ένα Mitsubishi ASX.

Για να έχει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η Maserati Levante ήταν εφοδιασμένη με χειμερινά ελαστικά Pirelli Scorpion, τα οποία διαθέτουν 474 ξεχωριστά καρφιά, με το κάθε ένα να έχει μήκος 4 χιλιοστών, για ακόμα καλύτερη πρόσφυση. Η Levante είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της Maserati και διαθέτει έναν V6 3.0 lt twin-turbo κινητήρα που παράγει 350 ίππους που συνδυάζεται με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive System, το οποίο διαθέτει μεταβλητό έλεγχο ροπής και αποκρίνεται άμεσα σε κάθε παραλλαγή των συνθηκών οδήγησης.

Σε δήλωσή του μετά το κατόρθωμά του, ο Barrow είπε: "Είμαι απόλυτα ευτυχής που έχω μπορέσει να σπάσω τα δικά μου ρεκόρ. Πάντα ήξερα ότι μπορεί να υπάρξει πολύ περισσότερη ταχύτητα με τις κατάλληλες συνθήκες και το σωστό αυτοκίνητο για να με τραβήξει".

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ