ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιο best seller η νέα Ford Mustang

Παγκόσμιο best seller η νέα Ford Mustang

Η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe παγκοσμίως το 2017, σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα παγκόσμια στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit, κάτι που σηματοδότησε την τρίτη συνεχή χρονιά που το μοντέλο αναδεικνύεται best seller σε αυτή την κατηγορία.

Η παγκόσμια ζήτηση για τη νέα 2018 Ford Mustang έφερε το δημοφιλές sports coupe στην πρώτη θέση της κατηγορίας του για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mustang το 2017 ανήλθαν σε 125.809 μονάδες, σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit.

Από τις σχεδόν 126.000 παγκόσμιες ταξινομήσεις οχημάτων, η Ford ανέφερε ότι οι 81.866 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη χώρα όπου κατασκευάζεται η Mustang. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο από όλες τις ταξινομήσεις Mustang καταγράφηκε στις εξαγωγικές αγορές.

Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang πέρσι στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, και ξεπέρασε την Porsche 911 σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία. Οι πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές για τις πωλήσεις Mustang το 2017 ήταν η Γερμανία (5.742), το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900), και η Σουηδία (512).

Η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα, όπου η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe πέρσι με 7.125 ταξινομήσεις.

Από το 2015 που ξεκίνησαν οι παγκόσμιες εξαγωγές, μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, η Ford έχει πουλήσει 418.000 αυτοκίνητα Mustang σε όλο τον κόσμο. Δημοφιλέστερη έκδοση παγκοσμίως είναι η Mustang GT με τον V8 5.0L κινητήρα - 450 ίππων με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οι προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης περιλαμβάνουν προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) και ένα νέο σύστημα Active Valve Performance Exhaust που προσφέρει το καινοτόμο Good Neighbour Mode για οδήγηση νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα. Νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Lane Keeping Aid.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ