ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα της υπηρεσίας BMW eDrive Zones στο Λονδίνο

www.matthowell.co.uk 07740 583906
www.matthowell.co.uk 07740 583906 MATT HOWELL 2020 WWW.MATTHOWELL.CO.UK

Η BMW είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποίησε την τεχνολογία geo-fencing GPS, σε καθορισμένες περιοχές του Λονδίνου και του Μπέρμιγχαμ.

Πολλά θα αλλάξουν στις μεγαλουπόλεις, κυρίως, αλλά και στις μικρότερες πόλεις, συν τω χρόνο. Οι πόλεις, συζητούν όλο και περισσότερο την εισαγωγή των "ζωνών χαμηλών εκπομπών", δηλαδή περιοχές όπου θα κινούνται οχήματα που δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους ή που εκπέμπουν ελάχιστους.

Κι αυτό, το επιτυγχάνουν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και τα plug-in υβριδικά, που έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ηλεκτρικά για αρκετά χιλιόμετρα και ειδικά μέσα στην πόλη.

www.matthowell.co.uk 07740 583906
www.matthowell.co.uk 07740 583906 MATT HOWELL 2020 WWW.MATTHOWELL.CO.UK

Η BMW, από την πλευρά της, έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εγκαινίασε τις BMW eDrive Zones στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Με ηλεκτρικό εύρος έως περίπου 70 χλμ., τα plug-in hybrid μοντέλα της BMW, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις πόλεις, καθώς μπορούν να ολοκληρώσουν τα περισσότερα ταξίδια μετακίνησης με καθαρή ηλεκτρική ισχύ.

Τι είναι, όμως, το BMW eDrive Zones; Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή υπηρεσία που αυτοματοποιεί τη διαδικασία μετάβασης σε ηλεκτρική ισχύ, μόνο όταν ένα υβριδικό plug-in BMW εισέρχεται σε μια καθορισμένη περιοχή αυτών των πόλεων. Η υπηρεσία, μοναδική στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, διασφαλίζει επίσης αυτόματα ότι η ηλεκτρική ισχύς διατηρείται για χρήση κατά τη διάρκεια του τμήματος της διαδρομής εντός της ζώνης χαμηλών εκπομπών, εάν ο προορισμός ταξιδιού έχει ήδη εισαχθεί στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

Αυτή η νέα τεχνολογία διασφαλίζει ότι τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW προσφέρουν στους καταναλωτές το καλύτερο και των δύο κόσμων: οδήγηση μόνο στην πόλη, όπου κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά και έναν πολύ αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις.

www.matthowell.co.uk 07740 583906
www.matthowell.co.uk 07740 583906 MATT HOWELL 2020 WWW.MATTHOWELL.CO.UK

Η υπηρεσία BMW eDrive Zones, που διατίθεται στάνταρ σε plug-in υβριδικά μοντέλα BMW με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0, χρησιμοποιεί τεχνολογία geo-fencing μέσω GPS στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Οι ζώνες eDrive στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ επισημαίνονται γραφικά στην οθόνη πλοήγησης του Κεντρικού Ελέγχου του οχήματος, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να δουν τη θέση τους.

Αυτή η δυνατότητα, η οποία έχει ενεργοποιηθεί σε οχήματα πελατών από σήμερα, καλύπτει την ίδια γεωγραφική περιοχή με τη ζώνη TFL Congestion Charge / ULEZ στο Λονδίνο, ενώ στο Μπέρμιγχαμ η υπηρεσία καλύπτει την προγραμματισμένη καθαρή ζώνη της πόλης, η οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το 2021. Η BMW σκοπεύει να εισαγάγει αυτήν την τεχνολογία σε επιπλέον πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, στο μέλλον.

www.matthowell.co.uk 07740 583906
www.matthowell.co.uk 07740 583906 MATT HOWELL 2020 WWW.MATTHOWELL.CO.UK

Η υπηρεσία BMW eDrive Zones είναι πλέον διαθέσιμη στάνταρ στις BMW 330e, BMW 530e, BMW 745e και BMW X5 xDrive45e. Το BMW eDrive Zones μπορεί να είναι διαθέσιμο δωρεάν για συμβατά υβριδικά οχήματα plug-in BMW, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπάρχοντες πελάτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτήν την τεχνολογία.

Το BMW Group προσφέρει σήμερα 14 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο το χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Αυτό θα αυξηθεί σε 25 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2023, με περισσότερα από τα μισά από αυτά τα μοντέλα να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Στην Ευρώπη, το BMW Group αναμένει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεων έως το 2021, το ένα τρίτο έως το 2025 και το μισό έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ