ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όχι κατοικίδια ελεύθερα στο ΙΧ

Όχι κατοικίδια ελεύθερα στο ΙΧ

Σε νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ford, ένας στους τρεις οδηγούς δεν ασφαλίζει όπως θα έπρεπε το κατοικίδιο στο αυτοκίνητο. (VIDEO)

Αποτελεί καθημερινό φαινόμενο να βλέπουμε κατοικίδια, κυρίως σκυλιά, να είναι ελεύθερα στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, στο πορτμπαγκάζ ή ακόμα και να τα κρατούν συνοδηγοί μπροστά! Κι όμως, όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των οδηγών - ιδιοκτητών σκύλων, παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο σε αρκετές χώρες. Αυτός, άλλωστε, είναι ο ασφαλέστερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης τόσο για τους τετράποδους φίλους μας, όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Το 31% είπε πως η ασφάλιση ενός ζώου στο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητη σε μικρές διαδρομές, ενώ ένα 14% είπε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τον απαιτούμενο χώρο για κλουβί.

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις οδηγούς (26%) που είπε ότι μεταφέρει το σκύλο του χωρίς να τον έχει ασφαλίσει, παραδέχτηκε ότι ο σκύλος κάποια στιγμή πήδηξε από το παράθυρο με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τραυματιστεί, ακόμα και να σκοτωθεί. Κάποιοι ιδιοκτήτες μάλιστα παραδέχτηκαν ότι ενεπλάκησαν σε ατύχημα επειδή το κατοικίδιο απέσπασε την προσοχή τους, ότι άναψε κατά λάθος τα φλας, ότι μπλόκαρε την ορατότητα ή ότι δάγκωσε κάποιον επιβάτη.

Σε περίπτωση που το κατοικίδιο δεν είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να πάψει να ισχύει. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με 40 χλμ./ώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης, ένας μη ασφαλισμένος σκύλος μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις ανάλογες με 40 φορές το βάρος του.

Η μελέτη που έγινε με σημείο αναφοράς το νέο Focus wagon, ήταν προσωπικό θέμα για το μηχανικό της Ford, Rene Berns, ο οποίος εμπνεύστηκε το τριών ετών αυστραλιανό Ποιμενικό του, τον Emil, για να σχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να τα σκυλιά να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το αποτέλεσμα ήταν, το συγκεκριμένο μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει άνετα ακόμη και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ