ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκαίνουργιο Opel Zafira Life σε τρία μήκη

2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life OPEL AUTOMOBILE GMBH

Η τέταρτη γενιά ενός σημαντικού μοντέλου παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες. Ολοκαίνουργιο Opel Zafira Life σε τρία μήκη.

Κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό η Opel την παρουσίαση του νέου Zafira Life. Τελικά, το πολυχρηστικό, MPV μοντέλο της, θα το αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών στις 18 Ιανουαρίου, 2019, οι παραγγελίες ξεκινούν τον Φεβρουάριο και οι παραδόσεις, στην Ελλάδα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Είκοσι χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, η επιτυχημένη ιστορία συνεχίζεται με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς. Το Opel Zafira Life θα προσφέρεται σε τρία μήκη: “Small” 4,60 μ., “Medium” 4,95 μ. και “Large” 5,30 μ. – καθένα από τα οποία διαθέτει μέχρι εννέα καθίσματα.

Η έκδοση “S” του Zafira Life είναι περίπου 10 εκ. μικρότερη από το υπάρχον Zafira, ενώ το “L” είναι περίπου 65 εκ. μακρύτερο, δηλαδή εφάμιλλο του επιβατικού Vivaro Combi van. Επομένως, το Zafira Life καλύπτει έως τρεις κατηγορίες και γίνεται νέο σημείο αναφοράς μεταξύ των MPV με πολλαπλά καθίσματα.

Παράλληλα, διαθέτει ευπροσάρμοστο εσωτερικό, υψηλά επίπεδα άνεσης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και προηγμένα συστήματα infotainment, head-up display και active cruise control που λειτουργεί με δεδομένα από κάμερα + ραντάρ. Οδηγός και επιβάτες επωφελούνται, επίσης, από μία πανοραμική οροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα.

2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life OPEL AUTOMOBILE GMBH

Εξάλλου, είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, που μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους δύο μπροστινούς τροχούς, ενώ θα προσφέρεται σε έκδοση 4x4 την οποία προσφέρει η Dangel, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην τετρακίνηση. Και βέβαια, θα είναι διαθέσιμο και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στις αρχές του 2021.

Οσον αφορά στο Zafira Life “Small”, διαθέτει μικρό κύκλο στροφής (11,3 μ.) και δύο συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες, οι οποίες ανοίγουν ηλεκτρικά με μία απλή κίνηση του ποδιού, όπως οι πίσω πόρτες των Astra Sports Tourer και Insignia Sports Tourer. To Zafira Life “Medium” έχει μεταξόνιο 3,28 μ., μακρύτερο κατά 35 εκ., και κατά συνέπεια περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Εχει μεγαλύτερη πίσω πόρτα και ευκολότερη πρόσβαση για φόρτωση/εκφόρτωση καθώς και μεγαλύτερο του ενός τόνου ωφέλιμο φορτίο. Το Zafira Life“Large”, με χώρο αποσκευών περίπου 4.500 λίτρων, ανταγωνίζεται ακόμα μεγαλύτερα πολυμορφικά μοντέλα.

Κι επειδή τα πολυτελή μίνι λεωφορεία γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά, θα προσφέρεται με αλουμινένιες ράγες καθώς και πέντε, έξι, επτά ή οκτώ διατάξεις δερμάτινων καθισμάτων. Μάλιστα, η έκδοση “Lounge” διατίθεται στα μοντέλα με μακρύ μεταξόνιο – με λειτουργία μασάζ και ηλεκτρική θέρμανση για τα μπροστινά καθίσματα, τέσσερις μετακινούμενες δερμάτινες πολυθρόνες πίσω, κάθε μία με φαρδύ μαξιλάρι έδρας 48 εκ., πτυσσόμενο τραπέζι και πρίζα 230 V.

Μέσα στο 2019, το Zafira Life θα προσφέρει νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας με το Opel Connect. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, άμεση σύνδεση με οδική βοήθεια και τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ