ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκαίνουργιο DS 3 Crossback στο Παρίσι

Ολοκαίνουργιο DS 3 Crossback στο Παρίσι

H DS Automobiles, η νέα premium γαλλική εταιρεία της Citroen, θα παρουσιάσει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακρως δυναμική θα είναι η παρουσία της DS στην «πόλη του φωτός». Στο Παρίσι, την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποκαλύψει το DS 3 CROSSBACK, το εμβληματικό SUV με το High-Tech ύφος για το οποίο άνοιξαν οι παραγγελίες.

Επίσης, θα παρουσιάσει την 100% ηλεκτρική του έκδοση, την DS 3 CROSSBACK E-TENSE, την περιορισμένη έκδοση LA PREMIERE καθώς και το DS 3 FOREVER.

Η ηλεκτροκίνηση είναι στην καρδιά της στρατηγικής της DS για το μέλλον. Τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της DS θα παρουσιαστούν στην τελική τους μορφή το 2019. Αυτά θα είναι το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, που εφοδιάζεται με ένα υψηλής απόδοσης υβριδικό σύνολο και το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Μέχρι το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της DS θα προσφέρονται αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητα.

Το DS 3 CROSSBACK, η δεύτερη γενιά του μοντέλου της DS, συνδυάζει τεχνολογικές λύσεις με το ξεχωριστό ύφος των μοντέλων της εταιρείας. Με την τεχνολογία των φώτων DS MATRIX LED VISION, τις κρυφές και αναδιπλούμενες χειρολαβές των θυρών και τον ψηφιακό πίνακα των οργάνων, το DS 3 CROSSBACK δίνει προτεραιότητα στον οδηγό και στις ανάγκες του. Η πληρότητα του μοντέλου σε στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, το καθιστούν μια πρόταση πραγματικά ξεχωριστή.

Τα ποιοτικά υλικά της καμπίνας περιλαμβάνουν δέρμα Nappa και ύφασμα Alcantara, χειροποίητες ραφές και ειδικά επεξεργασμένα μέρη στο διάκοσμο.

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο μισό του 2019, με ένα προηγμένο ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων ισχύος, που θα προσφέρει δυναμικές επιδόσεις. Η αυτονομία θα είναι έως και 320 χλμ. κατά τον κύκλο WLTP και κοντά στα 430 χλμ. κατά τον NEDC. Θα επιτυγχάνει έως και 20% ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα μέσα στην πόλη, έχει μέγιστη ροπή 260 Nm, επιταχύνει έως τα 50 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτ. και από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτ. Διαθέτει μπαταρία 50kWh ιόντων- λιθίου, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα αλλά και ελεύθερης κύλισης (ρολάρισμα), ενώ φορτίζεται με όαλ τα διαθέσιμα συστήματα (οικιακό ρεύμα, Wallbox και 100 kW για ταχυφόρτιση). Μια πλήρης φόρτιση χρειάζεται πέντε ώρες στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE με τριφασικό Wallbox 11kW και μόλις 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας με ταχυφορτιστή 100kW (κερδίζοντας έτσι 9 km ανά λεπτό φόρτισης).

Εξάλλου, παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει και το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα του μοντέλου, προσφέρει εξαιρετική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις: ισχύ 300 ίππων (200 μόνο το μοτέρ βενζίνης), ροπή που είναι στο ελάχιστο 450 Nm, τετρακίνηση, αυτονομία 50 χλμ. με τη χρήση μόνο του ηλεκτρικού κινητήρα (WLTP), φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ 80kW –ένα εμπρός και ένα πίσω, κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, τοποθετημένο εμπρός ανάμεσα στον κινητήρα βενζίνης και τον ηλεκτρικό, και μια compact 13,kW/h μπαταρία Ιόντων - Λιθίου τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα,

Στο Παρίσι θα αποκαλυφθεί και το DS X E-TENSE, το όραμα της DS Automobiles για την πολυτέλεια στις μετακινήσεις το έτος 2035, με ηλεκτρικό κινητήρα καθώς και το ηλεκτρικό μονοθέσιο της DS Automobiles, με το οποίο συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Formula E. Το DS E-TENSE FE 19 έχει ηλεκτρικό κινητήρα 250kW (338 hp) και εμφανίζεται σημαντικά διαφοροποιημένο σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση των αεροδυναμικών του βοηθημάτων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ