ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα Renault και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

Όλα τα Renault και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών διεθνώς και στη χώρα μας αρχίζουν να γνωρίζουν άνθηση.

Πολλοί τα προτιμούν για πιο ήρεμη οδήγηση στην πόλη, ενώ και πολλές σπορ εκδόσεις διατίθενται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Πλέον, τα πιο διαδεδομένα είναι τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη και η Renault μάλλον είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες επιβατικά μοντέλα εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη λειτουργεί εκπληκτικά και αποδοτικά, επειδή η επόμενη ταχύτητα είναι πάντα προεπιλεγμένη προσφέροντας γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Η Renault, διαθέτει το κιβώτιο ΕDC (Efficient Dual Clutch), από το νέο TWINGO, μέχρι τα ESPACE και TALISMAN. Στο κιβώτιο EDC οι αλλαγές μπορούν να γίνονται εντελώς αυτόματα ή ημι-αυτόματα, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού. Το κιβώτιο έχει αντίστοιχο βάρος με ένα συμβατικό μηχανικό κιβώτιο και σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με ένα κλασσικό αυτόματο. Εχει κατανάλωση καυσίμου αντίστοιχη ή και χαμηλότερη ενός χειροκίνητου κιβωτίου, αυξημένη αντοχή και μειωμένες ανάγκες συντήρησης, ενώ συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά συστήματα.

Όλα τα Renault και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη
JAHN, STEFFEN

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC εφοδιάζει και τα σπορ μοντέλα της Renault, όπως TWINGO GT, CLIO R.S., MEGANE GT και MEGANE R.S. Μάλιστα, συνεργάζεται και με το launch control, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ταχύτερες επιταχύνσεις από στάση, αλλά και με το σύστημα multi Downshift που επιτρέπει το άμεσο κατέβασμα δύο ή και περισσότερων σχέσεων κατά την επιβράδυνση.

Στην Ελλάδα, το κιβώτιο EDC είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 6 ή 7 σχέσεις και αποτελεί επιλογή για το σύνολο της διαθέσιμης γκάμας Renault…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ