ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι τυφλοί νιώθουν τη θέα με το παράθυρο της Ford

Οι τυφλοί νιώθουν τη θέα με το παράθυρο της Ford

Ένα πρωτότυπο, έξυπνο παράθυρο αυτοκινήτου στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα, επιτρέποντας σε τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση να αντιλαμβάνονται τα τοπία μέσω της αφής.

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία, επιτρέπει σε συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης και δη τυφλούς, να μπορούν να νιώθουν τη θέα όταν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Έτσι, η απόλαυση του τοπίο δεν θα είναι ευχαρίστηση μόνο για όσους έχουν την όρασή τους, αλλά και για εκείνους που είτε δεν είδαν ποτέ, είτε έχασαν την όρασή τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ένα πρωτότυπο, έξυπνο παράθυρο αυτοκινήτου στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα, επιτρέποντας σε τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση να αντιλαμβάνονται τα τοπία μέσω της αφής. Το Feel The View τραβά φωτογραφίες που μετατρέπονται σε μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης. Στη συνέχεια, αυτές αναπαράγονται στο κρύσταλλο μέσω ειδικών LED.

Αγγίζοντας την εικόνα, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι παράγουν δονήσεις 255 διαφορετικών εντάσεων, επιτρέποντας στους επιβάτες να αγγίζουν τη «σκηνή» και να συλλαμβάνουν νοερά το τοπίο που βρίσκεται μπροστά τους. Το Feel The View εμπνεύστηκαν και εξέλιξαν η Ford of Italy και η GTB Roma, σε συνεργασία με την Aedo – μία ιταλική start-up που ειδικεύεται σε συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης.

Προς το παρόν, η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε στάδιο αρχικού πρωτοτύπου, χωρίς να υπάρχουν σχέδια για παραγωγή.

Δείτε το βίντεο:

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ