ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι 50 αποχρώσεις του γκρι και σε... αυτοκίνητο

Οι 50 αποχρώσεις του γκρι και σε... αυτοκίνητο

Το λευκό έπαψε να είναι το χρώμα προτίμησης των αγοραστών Ford. Το γκρι πήρε τα σκήπτρα. Οι 50 αποχρώσεις του γκρι και σε αυτοκίνητο.

Να που ο τίτλος κινηματογραφικής ταινίας μεταφέρεται και στο… δρόμο. Το γκρι, δεν ξέρω πόσοι το προτιμούν, θεωρείται πάντως κλασικό χρώμα. Μάλιστα, είναι της μόδας αυτή την εποχή.

Διασημότητες όπως η Rihanna και η Cara Delevingne βάφουν το μαλλί τους γκρι! Το hashtag #GrannyHair ήδη έχει πάνω από 250.000 αναρτήσεις στο Instagram, ενώ το 63χρονο μοντέλο με τα γκρίζα μαλλιά Lyn Slater - στα βήματα της Cindy Crawford, της Claudia Schiffer και της Naomi Campbell - υπέγραψε φέτος συμβόλαιο με το περίφημο πρακτορείο μοντέλων Elite.

Όμως, το γκρι δεν κατακλύζει μόνο τον κόσμο της μόδας. Είναι και η τάση που βλέπουμε στα νέα αυτοκίνητα, καθότι είναι πλέον η πιο δημοφιλής επιλογή για τους πελάτες Ford στην Ευρώπη, παραμερίζοντας φέτος το λευκό από την 1η θέση των πωλήσεων.

Η Ford προσφέρει σήμερα οκτώ διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι στους Ευρωπαίους πελάτες της, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει περισσότερες από 50 αποχρώσεις του γκρι σε όλον τον κόσμο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα.

Αν και το γκρι έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από τα χρώματα που βασίζονται στο ασημί, το μαύρο και το λευκό, έχει μεγάλη δημοτικότητα. Αυτό που καθοδηγεί τη συγκεκριμένη τάση δεν είναι απλά η επιθυμία να ξεχωρίζει κάποιος από το πλήθος. Η πρόσφατη πολιτική αναστάτωση ανά τον κόσμο είναι που μας στρέφει προς το γκρι, σύμφωνα με την ειδικό στην ψυχολογία των χρωμάτων, Karen Haller.

«Όταν κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα – όπως είδαμε να συμβαίνει μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και το Brexit – έχουμε την τάση για αναδίπλωση και στρεφόμαστε σε πράγματα που μας χαρίζουν ασφάλεια, γι’ αυτό και το γκρι είναι τόσο δημοφιλές», είπε η Haller. «Αυτή η τάση έχει αναπτυχθεί επειδή το γκρι είναι και ένα χρώμα διακριτικό, επιτρέποντας πιο ζωντανά χρώματα να κυριαρχήσουν. Πραγματικά είναι θέμα άποψης. Για μένα, υπάρχει ήδη αρκετό γκρι στον κόσμο, γι’ αυτό προτιμώ τη χαρά των χρωμάτων», τόνισε.

«Αλλά το γκρι δεν αντιπροσωπεύει μόνο το στιλ και την άνεση. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι και πιο εγκεφαλικό», λέει η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Pantone Colour. «Καθότι υποδηλώνει τη σκέψη και το στοχασμό, είναι το χρώμα της διανόησης. Όπως λέμε “φαιά ουσία” του εγκεφάλου και του νου, ανάλογα θεωρούμε το γκρι (φαιός σημαίνει σταχτής, γκρίζος) εκπρόσωπο του αγώνα για την αλήθεια, τη γνώση και τη σοφία», κατέληξε.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ