ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγώντας το Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDI 100

Οδηγώντας το Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDI 100
04/2014

Το C4 Cactus είναι ένα light δικίνητο Crossover που μπορεί να κάνει τα πάντα ευέλικτα και άνετα, χωρίς να ξοδεύει πολλή ενέργεια - ειδικά με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 BlueHDI 100 της δοκιμής μας.

Πέραν της αντισυμβατικότητας της εμφάνισής του, που παραμένει διαφορετική ακόμα και με το πέρασμα του καιρού και με την υιοθέτησή της κι από άλλα μοντέλα της Citroen, το C4 Cactus είναι ένα light δικίνητο Crossover που μπορεί να κάνει τα πάντα ευέλικτα και άνετα, χωρίς να ξοδεύει πολλή ενέργεια - ειδικά με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 BlueHDI 100 της δοκιμής μας.

Οδηγώντας μπορείς σχεδόν να το νιώσεις ότι το βάρος έχει κρατηθεί ελάχιστα πάνω από τον έναν τόνο, στα 1.070 κιλά, κι η σχετικά ανάλαφρη αυτή αίσθηση ενισχύεται από την ελαστικότητα και τη ζωντάνια των 100 ίππων, αλλά κυρίως των 254 Nm της ροπής του κινητήρα, που χαρίζει αρκετά καλές επιταχύνσεις εν κινήσει στο ταξίδι.

Και, παράλληλα, κρατά τη μέση κατανάλωση -σε διαδρομή πόλης και εθνικής οδού που καλύψαμε- ρεαλιστικά κάτω από τα 5 λίτρα, στα 4,6 λίτρα/100χλμ. στην περίπτωσή μας. Όσο για το δρόμο, είναι δεδομένο ότι η ίδια ανάλαφρη αίσθηση συνεχίζεται με την ξεκάθαρη επιλογή μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης, με σκοπό την καλύτερη δυνατή άνεση και το φιλτράρισμα των ανωμαλιών του δρόμου.

Παρότι κάτι τέτοιο επιτρέπει αυξημένες κλίσεις στις στροφές, το C4 Cactus δεν δυστροπεί απρόβλεπτα, επιτυγχάνει μια καλού επιπέδου ουδετερότητα και δεν πάσχει σε πρόσφυση. Σ' αυτό βοηθά και η λειτουργία Grip Control, που προσαρμόζει τη λειτουργία του ESP στην πρόσφυση που προσφέρει το εκάστοτε έδαφος με 5 προγράμματα λειτουργίας σ' έναν διακόπτη της κονσόλας: Standard, Snow, All-terrain, Sand και ESP Off.

Η ευχρηστία στο ταξίδι συνεχίζεται, στο μεταξύ, τόσο με την εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων στο εσωτερικό, με ευρυχωρία για τους επιβάτες και πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα, καθώς και με τα 358 λίτρα του χώρου αποσκευών και με την ηχομόνωση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ