ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο εξηλεκτρισμένος ταξιδιώτης

Ο εξηλεκτρισμένος ταξιδιώτης

Το Traveller είναι το γνωστό van της Peugeot, για επαγγελματική και προσωπική χρήση, που έχει κερδίσει την εκτίμηση του κοινού, της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το μοντέλο της νέας εποχής, θα είναι και ηλεκτρικό, 100%, καθώς η Peugeot εξηλεκτρίζει το στόλο των μοντέλων της και θα λανσαριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Το ολοκαίνουργιο Peugeot e-Traveller, μπορεί να κινηθεί έως και 230 χλμ., έχοντας μπαταρία χωρητικότητα 50kWh. Αποδίδει 100 kW (134 hp) και η μέγιστη ροπή φθάνει τα 260 Nm. H δε μέγιστη ταχύτητα, περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δευτ.

Θα προσφέρεται με δύο μήκη αμαξώματος (4,95 μ. και 5,30 μ.), έχει ύψος 1,90 μ. για ευκολία πρόσβασης και σε υπόγεια πάρκινγκ, και έως οκτώ θέσεις, με το εσωτερικό να μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα τις ανάγκες μεταφοράς, με αφαιρούμενα ή συρόμενα καθίσματα. Ακόμα και οθόνες αεροπορικού τύπου υπάρχουν στη δεύτερη σειρά, κάτι που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Ετσι, αν έχει 8 άτομα, ο χώρος αποσκευών είναι 1500 λίτρα όγκου, με έως πέντε άτομα φθάνει τα 3000 λίτρα ή τα 4900 λίτρα λόγω των αφαιρούμενων καθισμάτων της 2 και 3 σειράς, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης παραμένει έως 1000 κιλά.

Ο εξηλεκτρισμένος ταξιδιώτης

Επίσης, υπάρχουν πολυάριθμοι εσωτερικοί χώροι αποθήκευσης σε όλη τη καμπίνα, που παρέχουν συνολικά έως και 74 λίτρα όγκου. Στο e-Traveller, η Peugeot τοποθέτησε το σύστημα Grip Control, που προσαρμόζει την κίνηση σε κάθε έδαφος. Το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο 3008 και ουσιαστικά μεταφέρει τη ροπή ανάμεσα στους δύο μπροστινούς τροχούς. Απλά, ο οδηγός πρέπει να επιλέξει, μέσω ενός επιλογέα στον ταμπλό, την απαιτούμενη λειτουργία πρόσφυσης (Snow, All-Travel, Sand, ESC off).

Σχεδιαστικά, το καπάκι της ηλεκτρικής φόρτισης είναι μπροστά και αριστερά, έχει νέα μάσκα, νέα κεντρική οθόνη αφής με σύνδεση TomTom Traffic 3D Navigation, και σε εξοπλισμό φέρει χειριστήριο «e-Toggle» για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επιλογέα τρόπου οδήγησης για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών: Eco (60 kW/80hp, 180 Nm), Normal (80 kW/107hp, 210 Nm) ή Power (100 kW/134hp, 260 Nm), ηλεκτρικό χειρόφρενο, δύο τρόπους πέδησης: Μέτρια και Ισχυρή, όπου με τον διακόπτη «B’, για «Φρένο» που βρίσκεται στο χειριστήριο του κιβωτίου ταχυτήτων, υπάρχει απότομη επιβράδυνση όταν απελευθερώνεται το πεντάλ γκαζιού, για μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας.

Ο εξηλεκτρισμένος ταξιδιώτης

Οι διαθέσιμοι τρόποι φόρτισης είναι οι γνωστοί, από οικιακή πρίζα μέχρι δημόσιο τερματικό ταχείας φόρτισης. Η Peugeot, προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες της στην ενεργειακή μετάβαση, θα προσφέρει λύσεις χρέωσης για το σπίτι ή το χώρο εργασίας, σε συνεργασία με παρόχους οικιακών σημείων φόρτισης, ή προσφορά θα δημόσιο σημείο χρέωσης. Επίσης, μέσω του MobilityPass, δίνεται και η δυνατότητα ενοικίασης και για όχημα εσωτερικής καύσης, αν χρειάζεται για μεγαλύτερο ταξίδι.

Η εγγύηση της μπαταρίας είναι για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης, ενώ θα εφοδιάζεται με πολλά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, και συμβατότητα με Mirror Screen, συμπεριλαμβανομένων των Apple Car Play και Android Auto.

Πέραν αυτών, στην πόλη και με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα), για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών, ακούγεται ένα ηχητικό σήμα που επισημαίνει την παρουσία του αθόρυβου οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ