ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan GT-R με… τηλεχειρισμό

World-first PlayStation®-controlled Nissan GT-R achieves 130+mph run around Silverstone
World-first PlayStation®-controlled Nissan GT-R achieves 130+mph run around Silverstone WORLD-FIRST PLAYSTATION®-CONTROLLED NISSAN GT-R ACHIEVES 130+MPH RUN AROUND SILVERSTONE

Η Nissan GB σε συνεργασία με τη Sony Interactive Entertainment Europe δημιούργησε το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers, το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R / C.

Από το PlayStation, με 210 χλμ/ω στην πίστα του Silverstone. Η Nissan GB συνεργάζεται με τη Sony Interactive Entertainment Europe, δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers: το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R / C.

Με την εμπορική κυκλοφορία του Gran Turismo Sport στην Ευρώπη να έχει οριστεί στις 18 Οκτωβρίου, η Nissan σηματοδοτεί τα 20 χρόνια συμμετοχής της στις εκδόσεις των video games του Gran Turismo, με ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που "οδηγείται" εξ ολοκλήρου από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation.

Μικρές, "χειρουργικές" κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής, είναι αρκετές για να απελευθερώσουν την θηριώδη δύναμη του GT-R. Το τηλεχειριζόμενο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 210 χλμ ./ώρα, χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι του!

Το GT-R / C τέθηκε σε δοκιμή μέσα στην φημισμένη πίστα του Silverstone, από τον οδηγό αγώνων της NISMO Jann Mardenborough. Ο Jann ήλεγχε το GT-R / C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο.

Το GT-R / C κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την JLB Design Ltd., χρησιμοποιώντας ένα GT-R 542hp V6 R35 του 2011.

Στον ταχύτερο γύρο του Mardenborough (1:17:47) στο Silverstone με το GT-R / C, η μέση ταχύτητα ήταν στα 122 χλμ/ω και η τελική ταχύτητα "άγγιξε" τα 210 χλμ/ω.

Το GT-R / C είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές το δευτερόλεπτο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ