ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Toyota Yaris

Νέο Toyota Yaris

Είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα σε πωλήσεις και αποτελεί αυτοκίνητο αιχμής για την Toyota, ακριβώς επειδή απευθύνεται στην πιο εμπορική κατηγορία, των λεγόμενων supermini.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο συνέχισε να αυξάνει το μερίδιό του στην κατηγορία αυτή, στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης από το 2011 που λανσαρίστηκε η τρίτη γενιά του μοντέλου, ξεπερνώντας πέρυσι το 6,5% και τις 208.000 μονάδες.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το νέο Yaris πρόκειται να το οδηγήσω αρχές Απριλίου στην Ολλανδία, οπότε θα παρουσιάσω αναλυτικά όσα διαθέτει σε τεχνολογία και εξοπλισμό. Εντούτοις, σήμερα μπορώ να σας δώσω μια πρώτη ιδέα, με ορισμένα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

Κατ’ αρχάς, λανσάρεται με 4 κινητήρια σύνολα, ένα υβριδικό 1.5lt, δύο βενζίνης 1.0 lt & 1.5lt (εντελώς νέος με 111 ίππους) κι ένα πετρελαίου 1.4lt. Όλα τα μοντέλα πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 και έχουν ωφεληθεί από τις ρυθμίσεις που περιόρισαν ακόμα περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Νέο Toyota Yaris

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υβριδική έκδοση, έχει το 40% των πωλήσεων του Yaris στην Ευρώπη.

Επίσης, για πρώτη φορά στοιχεία από το ευρωπαϊκό Yaris θα υιοθετηθούν και στο μοντέλο που θα κατασκευαστεί και θα λανσαριστεί αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, ονόματι Vitz.

Ανασχεδιασμένο μπροστά, με νέους προβολείς, μάσκα και προφυλακτήρα, πολύ φρεσκαρισμένο και πίσω, δείχνει και είναι πιο σύγχρονο και δυναμικό.

Εμφανώς ανανεωμένο και στην καμπίνα, με περισσότερο εξοπλισμό, νέες ταπετσαρίες και επιλογές διχρωμίας.

Επίσης, εφοδιάζεται και με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού ενεργητικής ασφάλειας, Toyota Safety Sense.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ