ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Toyota RAV4

Νέο Toyota RAV4

Η νέα γενιά του Toyota RAV4 κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη και αναμένεται στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η πέμπτη γενιά του Toyota RAV4 έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη -και αναμένεται στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019- με ορισμένες ριζικές αλλαγές, πέραν της πιο εμφανούς, που είναι ο νέος σχεδιασμός του αρκετά πλατύτερου αμαξώματός της.

Η κυριότερη είναι ότι το RAV4 υιοθετεί πλέον τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) της Toyota, η οποία πετυχαίνει καλύτερη κατανομή και χαμηλότερο κέντρο βάρους, καθώς και βελτιωμένη ακαμψία - με σημαντικά οφέλη στη στιβαρότητα και απόκριση της οδικής συμπεριφοράς.

Το μήκος έχει παραμείνει στα 4,6 μέτρα, όμως με τη μείωση των διαστάσεων των προβόλων αυξήθηκε το μεταξόνιο κατά 30 χιλ. Σε συνδυασμό με την αύξηση του πλάτους κατά 10 χιλ., στα 1,855 μέτρα, έχει βελτιωθεί ο χώρος -και η λειτουργικότητα- για τους επιβάτες, και έχει μεγαλώσει και ο χώρος αποσκευών. Επιπλέον, στο εσωτερικό η Toyota αναβάθμισε και την ποιότητα των υλικών, και ευθυγράμμισε το σχεδιασμό του με τα υπόλοιπα μοντέλα της.

Νέο Toyota RAV4

Το νέο RAV4 θα έχει δύο επιλογές κινητήρων: την υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 2.5 λίτρων, και την έκδοση 2.0 βενζίνης, σε συνδυασμό με μηχανικό είτε αυτόματο κιβώτιο. H ιαπωνική εταιρεία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το μεσαίο της SUV να αποκτήσει στο μέλλον και μια plug-in υβριδική ή ακόμα και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό θα γίνει περισσότερο σαφές μόλις ανακοινώσει τα πλάνα της για τα προσεχή χρόνια.

Ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού θα επενεργεί στον πίσω άξονα, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την τετρακίνηση, ενώ ο δίλιτρος κινητήρας θα έχει το μηχανικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο επίσης έχει δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων. Μαζί με αυτά, την κίνηση εκτός δρόμου βοηθά και η αύξηση της απόστασης από το έδαφος...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ