ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Hyundai που έρχεται από τη… Χαβάη

Νέο Hyundai που έρχεται από τη… Χαβάη

Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται την αστυνομική σειρά Χαβάη 5-0, με τον Στιβ Μαγκάρετ. Οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο Hyundai Kona, το οποίο διευρύνει την SUV… σειρά της κορεατικής μάρκας.

Η Hyundai, έχοντας βάλει σκοπό να αυξήσει εντυπωσιακά τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, και με έδρα τη Φρανκφούρτη εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει δείγματα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση. Νέα μοντέλα, πιο ελκυστικά και τεχνολογικά προηγμένα, αποτελούν τα «όπλα» της Hyundai στη «μάχη» της αγοράς. Μάλιστα η Hyundai σκοπεύει να γίνει η μεγαλύτερη ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021, λανσάροντας 30 νέα μοντέλα!

Το μοντέλο στο οποίο θα στηρίξει πολλές από τις ελπίδες της, είναι το ολοκαίνουργιο Kona, που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη περιοχή της Χαβάης. Κι επειδή το κύμα των… συμπαγών SUV είναι πλέον τόσο ψηλό στην Ευρώπη, όπως και τα κύματα στη Χαβάη που συναρπάζουν τους σέρφερ, η Hyundai θέλει να πάρει το δικό της μερίδιο σε αυτήν την ανερχόμενη εμπορικά κατηγορία μοντέλων. Πλέον, δεν υπάρχει μάρκα που να μην έχει μοντέλο σε αυτή την κατηγορία, ενώ ολοένα παρουσιάζονται καινούργια.

Για να επιστρέψω στο Kona, αν και δεν έχουν παρά ελάχιστες πληροφορίες κυκλοφορήσει, θα βασιστεί στην πλατφόρμα του νέου i30 και στόχος του είναι να ανταγωνιστεί τόσο τα ευρωπαϊκά μοντέλα (Opel Mokka, Fiat 500X, Ford Ecosport) όσο και τα ιαπωνικά (Honda HR-V, Nissan Juke κ.α.). Θα προσφέρεται με δικίνητες εκδόσεις αλλά θα φέρει και τετρακίνηση, ενώ είναι βέβαιο ότι θα εφοδιάζεται και με χιλιάρη turbo κινητήρα βενζίνης.

Το νέο Kona, στην κατηγορία B-SUV, θα είναι το τέταρτο μέλος της οικογένειας SUV της μάρκας στην Ευρώπη, που αποτελείται από τα Grand Santa Fe, Santa Fe και Tucson. Μάλιστα, οι πωλήσεις της μάρκας από το 2001 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Santa Fe (η πανευρωπαϊκή παρουσίαση είχε γίνει στην Κρήτη), η Hyundai έχει πουλήσεις πάνω από 1,4 εκατομμύρια μονάδες.

Το νέο Kona έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το φθινόπωρο, πιθανότατα στην έκθεση Αυτοκινήτου της Φρακνφούρτης, τον Σεπτέμβριο. Πάντως, η Hyundai μέσα στο 2017 πρόκειται να λανσάρει πολλές εκδόσεις: νέα γενιάi30, ανανεωμένο i20, νέες εκδόσεις Tucson, νέα γενιά i30 Turer, νέο Ioniq (υβριδικό και ηλεκτρικό) καθώς και νέο Elantra.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ