ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Ford Ranger

Νέο Ford Ranger
CHARLIEMAGEE.COM

Το Best Seller pick-up μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η Ford λανσάρει το νέο Ford Ranger pick-up, με αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, όπως: τα συστήματα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter, Lane-Keeping Alert και Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Traffic Sign Recognition, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και στάνταρ σύστημα Electronic Stability Control με περιορισμό κινδύνου ανατροπής και έλεγχο ευστάθειας τρέιλερ (trailer sway control).

Η κομψή και ευέλικτη νέα έκδοση του best seller pick-up μοντέλου της γηραιάς ηπείρου, εφοδιάζεται με τον προηγμένο δίλιτρο EcoBlue κινητήρα πετρελαίου της Ford, με 130 και 170 ίππους, o οποίος διαθέτει σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) για βελτιστοποιημένες εκπομπές ρύπων. Το μοτέρ συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο καθώς και με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων της Ford, που χαρίζει έως και 9% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Στην κορυφή της γκάμας μηχανικών συνόλων του νέου Ranger βρίσκεται η πανίσχυρη έκδοση Bi-turbo του δίλιτρου EcoBlue κινητήρα, η οποία αποδίδει 213 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm - ήτοι 13 ίππους και 30 Nm παραπάνω από τον σημερινό 3.2 TDCi – βελτιώνοντας μεταξύ άλλων και την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

Νέο Ford Ranger
CHARLIEMAGEE.COM

Το νέο Ranger διατίθεται σε εκδόσεις Regular Cab, Super Cab και Double Cab και προσφέρεται με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Επιπρόσθετα, διαθέτει νέα στοιχεία και «εργαλεία» που βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, είτε ως επαγγελματικό είτε ως όχημα για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το κορυφαίο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford και η τεχνολογία ενσωματωμένου modem, FordPass Connect, που μετατρέπει το Ranger σε κινητό Wi-Fi hotspot, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 φορητές συσκευές.

Το Ranger είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία που προσφέρει τα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter, ως στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού του. Το Active Park Assist είναι επίσης διαθέσιμο στην «παλέτα» των προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστήσουν την οδήγηση λιγότερο κουραστική αποτρέποντας ή μετριάζοντας συγχρόνως τις επιπτώσεις μιας πιθανής σύγκρουσης.

Νέο Ford Ranger
CHARLIEMAGEE.COM

Οι ισχυρές και διπλοκάμπινες (Double Cab) νέες εκδόσεις του Ranger υιοθετούν τώρα την τεχνολογία Active Noise Control για πιο αθόρυβη λειτουργία. Η ναυαρχίδα της οικογένειας, το Ranger Wildtrak, καθώς και το πολυτελές Ranger Limited, προσφέρουν επίσης νέα premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ‘easy-lift’ πίσω πόρτας.

Με ικανότητα διέλευσης μέσα από νερό μέχρι και σε βάθος 800 χιλιοστά και με απόσταση αμαξώματος από το έδαφος στα 230 χιλιοστά, το νέο Ranger έχει επίσης γωνία προσέγγισης 29 μοιρών και γωνία διαφυγής 21 μοιρών, ώστε να μπορεί να κινείται εύκολα σε δύσκολα εδάφη. Εχει, επίσης, ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 κιλά και ωφέλιμο φορτίο έως 1.252 κιλά…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ