ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Yamaha MT-07

Νέα Yamaha MT-07

Τέσσερα χρόνια και 120 χιλιάδες πωλήσεις μετά την εμφάνισή του, το λαοφιλές μεσαίο naked της Yamaha, ΜΤ-07, άντλησε από το μεγαλύτερο ΜΤ-09 τη σχεδιαστική εξέλιξη της οικογένειας ΜΤ και λίγο πιο σπορ ρυθμίσεις.

Στην πιο "άγρια" εικόνα του ανανεωμένου ΜΤ-07 του 2018, κεντρικό ρόλο έχει ο ανασχεδιασμένος προβολέας και το πίσω φως, το νέο ρεζερβουάρ, οι αλλαγμένοι αεραγωγοί και ο μαύρος χρωματισμός του τιμονιού, των μαρσπιέ και των πλαϊνών πτερυγίων.

Και φυσικά, το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα των ζαντών αλουμινίου με 10 ακτίνες. Ο ανασχεδιασμός του δοχείου καυσίμου έχει και πρακτικές προεκτάσεις, καθώς επέτρεψε την τοποθέτησή του πιο μπροστά για να αυξηθεί ο χώρος για τους αναβάτες. Στον ίδιο στόχο συμβάλλει και η νέας σχεδίασης σέλα, η οποία φτάνει ακόμα πιο μπροστά στις δύο άκρες του ρεζερβουάρ.

Το νέο ΜΤ-07 δεν έχει αλλαγές στον κινητήρα -η υγρόψυκτη δικύλινδρη μονάδα έχει χωρητικότητα 698 κ.εκ. και αποδίδει 74,8 ίππους στις 9.000 στροφές- αλλά έχει sport παρεμβάσεις στην ανάρτηση.

Το πιρούνι εμπρός, όπως και η πίσω ανάρτηση, έχουν πια διαδρομή 130 χιλ., ενώ και στα δύο έχουν γίνει παρεμβάσεις για -πολύ- πιο γρήγορη απόσβεση επαναφοράς (που πλέον ρυθμίζεται και πίσω) και εντυπωσιακά μεγαλύτερη, κατά 40 τοις εκατό, απόσβεση συμπίεσης του αμορτισέρ.

Νέα Yamaha MT-07

Σε συνδυασμό με τα δισκόφρενα 282 χιλ. εμπρός, με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, και το πίσω δισκόφρενο 245 χιλ., τώρα το ΜΤ-07 απέκτησε πιο δυναμικές προεκτάσεις στον έλεγχο των 182 κιλών του δρόμο.

Το Yamaha MT-07 του 2018 ήδη διατίθεται στην Ελλάδα. Η τιμή του παραμένει άκρως ανταγωνιστική, στα 7.100 Ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ