ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα McLaren BP23

Νέα McLaren BP23

Η McLaren, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Mike Flewitt στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι έτοιμη να λανσάρει στα τέλη της χρονιάς ένα νέο μοντέλο, την BP23, που μαζί με τη Senna θα αποτελούν τις κορυφαίες προτάσεις των μοντέλων της.

Πρόκειται για τον διάδοχο της εμβληματικής F1 και σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία θα έχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα από οποιαδήποτε McLaren.

Χωρίς να αναφέρει επίσημα στοιχεία, η φίρμα από το Woking πιστοποίησε ότι η τελική ταχύτητα του νέου της Hyper-GT μοντέλου θα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα, έχοντας σημαντική βοήθεια από την αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος.

Βασικό χαρακτηριστικό της BP23 θα είναι η τριθέσια διάταξη του εσωτερικού, με το κάθισμα του οδηγού να είναι τοποθετημένο στο κέντρο, ακριβώς όπως στην εμβληματική F1 της δεκαετίας του '90.

Νέα McLaren BP23

Για την πρόωση της BP23 θα φροντίζει μια υβριδική μονάδα ισχύος, με συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ή περισσότερων ηλεκτρικών, στα πρότυπα της McLaren P1. Μάλιστα οι Βρετανοί ξεκαθαρίζουν, πως το νέο hypercar θα διαθέτει τεχνολογικά στοιχεία από τα μονοθέσια της McLaren στον δρόμο, ενώ η ισχύς του πιθανότατα να ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Να σημειώσουμε ότι θα κατασκευαστούν μόλις 106 μοντέλα της McLaren BP23, με την κάθε μία από αυτές να κοστίζει 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως είναι φυσικό, όλες έχουν προ-πωληθεί, από τον Νοέμβριο του 2016, όταν και ανακοινώθηκε η δημιουργία του νέου μοντέλου. Η παραγωγή της BP23 θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, με τη δυνατότητα εξατομίκευσης από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO)...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ