ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα μάρκα της Hyundai αμιγώς για ηλεκτρικά μοντέλα

Νέα μάρκα της Hyundai αμιγώς για ηλεκτρικά μοντέλα

Η Hyundai θα παρουσιάσει τρία καινοτόμα μοντέλα IONIQ EV τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τις αρχές του 2021 με το IONIQ 5, ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό CUV βασισμένο στο πρωτότυπο «45».

Μετά τη Mercedes, η οποία δημιούργησε τη δική της γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, κάτω από την ομπρέλα EQ, και την VW που επίσης δημιουργεί νέα γκάμα ηλεκτρικών, υπό τη λέξη ID, έρχεται τώρα η Hyundai να δημιουργήσει ξεχωριστή μάρκα, μόνο για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Βέβαια, ξεχωριστές μάρκες διατηρούν η Toyota, με την πολυτελή Lexus, η Nissan με τα αυτοκίνητα επιδόσεων Nismo και η Seat, με την Cupra, που επίσης είναι επιδόσεων αλλά και ηλεκτρικά, ωστόσο η Hyundai κάνει το κάτι παραπάνω.Η νέα εταιρεία ονομάζεται IONIQ, ένα όνομα που προέρχεται από ένα ξεχωριστό μοντέλο του 2016, που είχε επιλογή ανάμεσα σε τρεις ηλεκτροκινητήρες, σε ένα αμάξωμα: hybrid electric, plug-in hybrid και battery electric.

Κάτω από τη μάρκα IONIQ, η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών (EV) οχημάτων με αριθμητική ονομασία: οι ζυγοί αριθμοί θα χρησιμοποιούνται για τα sedan και οι μονοί αριθμοί για τα SUV.

Το πρώτο μοντέλο με το εμπορικό σήμα IONIQ θα είναι ένα CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 και θα βασίζεται στο concept EV 45, τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του 2019 στη Φρανκφούρτη, ως φόρο τιμής στο πρώτο της πρωτότυπο αυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές του IONIQ 5 εμπνεύστηκαν από το παρελθόν και ενσωμάτωσαν παραμετρικά pixel αιχμής, ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης που οι σχεδιαστές της Hyundai θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν στα μελλοντικά μοντέλα IONIQ.

Νέα μάρκα της Hyundai αμιγώς για ηλεκτρικά μοντέλα

Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan IONIQ 6, το οποίο βασίζεται στο νεότερο concept car της εταιρείας το EV ‘Prophecy’, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει το IONIQ 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024. Ο εμβληματικός εξωτερικός σχεδιασμός του Prophecy χαρακτηρίζεται από την αεροδυναμική σιλουέτα του και διαθέτει τέλειες αναλογίες.

Τα μοντέλα της μάρκας IONIQ θα βασίζονται σε μια Ηλεκτρική Αρθρωτή Παγκόσμια Πλατφόρμα, την E-GMP, η οποία θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και άφθονης αυτονομίας. Η ειδική για EV οχήματα πλατφόρμα θα επιτρέψει στη Hyundai να επαναπροσδιορίσει το εσωτερικό του οχήματος ως «έξυπνο χώρο διαβίωσης» με εξαιρετικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ασύρματη συνδεσιμότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ένα κουτί με σχεδίαση γαντιού ως συρτάρι.

Καταλήγοντας, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο όμιλος στοχεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα και να πάρει μερίδιο 10% για να γίνει ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ