ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα BMW Σειρά 1 από 26.125 ευρώ

Νέα BMW Σειρά 1 από 26.125 ευρώ

Πιο κοντή, αλλά ψηλότερη και πιο φαρδιά, με περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές η νέα BMW Σειρά 1.

Η τρίτη γενιά του επιτυχημένου, πολυτελές compact μοντέλου αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW με μετάδοση κίνησης στους μπροστινούς τροχούς. Σπορ και αναζωογονημένη, με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και με τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, η νέα BMW Σειρά 1, ενσωματώνει προηγμένα συστήματα πλαισίου και καινοτόμες τεχνολογίες.

Επίσης, προσφέρει αισθητά περισσότερο χώρο από την προκάτοχό της, χάρη στην προηγμένη εμπροσθιοκίνητη αρχιτεκτονική της BMW. Οι πίσω επιβάτες είναι αυτοί που ωφελούνται περισσότερο, όπως και ο χώρος αποσκευών. Η νέα BMW Σειρά 1, που διατίθεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση είναι 5 χιλιοστά μικρότερη σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο, στα 4,319 μ. Ως προς το πλάτος (τώρα 1,799 μ.), έχει αυξηθεί κατά 34 χιλιοστά, ενώ το ύψος της (1,434 μ.) έχει αυξηθεί κατά 13 χιλιοστά. Στα 2,670 μ., το μεταξόνιο είναι 20 χιλιοστά μικρότερο από το μοντέλο δεύτερης γενιάς.

Σχεδιαστικά, για πρώτη φορά τα δύο ‘νεφρά’ τώρα συγχωνεύονται στο κέντρο. Οι προβολείς είναι τώρα κεκλιμένοι και προσδίδουν μία φρέσκια και νεανική αίσθηση.

Νέα BMW Σειρά 1 από 26.125 ευρώ

Τα πλευρά της νέας BMW Σειράς 1 ξεχωρίζουν κυρίως με το γνώριμο – και ευδιάκριτο – ρύγχος καρχαρία BMW, με έντονα σφηνοειδές προφίλ και ένα λεπτό γραφικό παραθύρου που κορυφώνεται στην κολόνα C με το παραδοσιακό ‘Hofmeister kink’. Τα στοιχεία που προσδιορίζουν την πίσω όψη, είναι το φαρδύ κάτω τμήμα και η κλίση προς τα πάνω. Αυτό δημιουργεί μία εντυπωσιακή γραμμή ώμου, που προάγει την αίσθηση στιβαρότητας. Τα φαρδιά πίσω φώτα δύο τμημάτων επιτείνουν αυτή την εντύπωση με το κομψό και μοντέρνο στυλ τους. Καλοσχηματισμένες επιφάνειες και εντυπωσιακές πίσω απολήξεις εξαγωγής διαμέτρου 90 χιλιοστών (ή 100 χλστ. για τις φαλτσοκομμένες εξαγωγές της BMW M135i xDrive) επισφραγίζουν τη σπορ εμφάνιση του πίσω τμήματος. Η BMW Σειρά 1 διατίθεται με νέες ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις που ξεκινούν από 16”, ενώ εκδόσεις 19” διατίθενται προαιρετικά για πρώτη φορά.

Επίσης, η ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή που διατίθεται για πρώτη φορά με την BMW Σειρά 1, επιτρέπει τη διέλευση περισσότερου φωτός στην καμπίνα, όπου κυριαρχεί μία διάχυτη αίσθηση ευρυχωρίας σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας υλικά και καινοτόμες λεπτομέρειες. Αξιοσημείωτες είναι προαιρετικές διακοσμητικές λωρίδες με κρυφό φωτισμό – για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW – που διατίθενται σε τρία διαφορετικά σχέδια με έξι επιλέξιμα χρώματα και δημιουργούν συναρπαστικά, ημιδιαφανή εφέ. Τα χειριστήρια θέρμανσης και κλιματισμού αλλά και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου είναι φιλικά προς τον χρήστη, ενώ πρακτικές λύσεις αποθήκευσης – όπως η περιοχή μπροστά από το λεβιέ ταχυτήτων, που μπορεί να παραγγέλνεται με ασύρματη φόρτιση (Wireless Charging) για smartphones – παρέχουν πρόσθετη άνεση και πρακτικότητα.

Η πρόσβαση στα προαιρετικά χαρακτηριστικά infotainment του νέου λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 7.0 – προαιρετικά μέσω χειρονομιών – γίνεται μέσω ενός συνδυασμού δύο οθονών έως και 10,25” στην περίπτωση του BMW Live Cockpit Professional. Η νέα διάταξη οθονών παραπέμπει στη νέα μάσκα νεφρών της BMW. Η κεντρική Οθόνη Ελέγχου (Control Display) με επιφάνεια αφής είναι κεκλιμένη προς τον οδηγό σε κλασικό στυλ BMW και τοποθετημένη σε βέλτιστη θέση, εντός του οπτικού πεδίου του. Το έγχρωμο BMW Head-Up Display 9,2” – που διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά με την BMW Σειρά 1 – επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Νέα BMW Σειρά 1 από 26.125 ευρώ

Με κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς (BMW xDrive), η νέα Σειρά 1 έχει ανεβάσει τον πήχη της ευελιξίας σε σχέση με την προκάτοχό της. Στάνταρ εξοπλισμός της BMW Σειράς 1, η τεχνολογία περιορισμού ολίσθησης των εμπρός τροχών (ARB), χρησιμοποιεί έναν ελεγκτή ολίσθησης στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, αντί στη μονάδα ελέγχου του συστήματος DSC (Dynamic Stability Control). Καθώς περιορίζονται οι μεγάλες διαδρομές μετάδοσης σήματος, οι πληροφορίες μεταδίδονται με τριπλάσια ταχύτητα, ενώ ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι ο έλεγχος ολίσθησης εκτελείται δέκα φορές ταχύτερα. Το ARB λειτουργεί σε συνεργασία με το DSC για να επιτυγχάνεται καθαρή μείωση της υποστροφής που συνήθως δημιουργείται στα εμπροσθιοκίνητα οχήματα, ενώ υποστηρίζεται και από τη λειτουργία BMW Performance Control (κατανομή ροπής εκτροπής). Το χαρακτηριστικό αυτό, που επίσης περιλαμβάνεται στάνταρ στη Σειρά 1, χαρίζει μεγαλύτερη ευελιξία εφαρμόζοντας τα φρένα ανάλογα με τις απαιτήσεις στην εσωτερική πλευρά της στροφής, πριν από το όριο ολίσθησης. Το αποτέλεσμα είναι ουδέτερη συμπεριφορά διεύθυνσης. Όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 1 από τη βασική έκδοση και πάνω, εφοδιάζονται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων.

Η τεχνολογίες ARB και BMW Performance Control περιλαμβάνονται στην BMW 120d xDrive και BMW M135i xDrive, που διαθέτουν ευφυές σύστημα τετρακίνησης στάνταρ. Ο στάνταρ εξοπλισμός της M135i xDrive περιλαμβάνει επίσης ένα νέας σχεδίασης μηχανικό, μπλοκέ διαφορικό Torsen, που δημιουργεί ακόμα πιο σπορ αίσθηση μέσω μερικής εμπλοκής των εμπρός τροχών.

Το διαφορικό είναι ενσωματωμένο στο στάνταρ οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και περιλαμβάνει Launch Control mode, που εκμεταλλεύεται πλήρως τη μέγιστη ροπή των 450 Nm με 1η και 2η σχέση.

Το μοντέλο λανσάρεται με τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες τελευταίας γενιάς της οικογένειας BMW EfficientDynamics. Διατίθενται τρεις κινητήρες πετρελαίου και δύο βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν από 85 kW (116 hp) στην BMW 116d έως 225 kW (306 hp) στην BMW M135i xDrive. Ο νέος κινητήρας που παρέχει ισχύ στο τελευταίο μοντέλο είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο της γκάμας του BMW Group. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, ενώ η BMW 116d ήδη πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d. Οι βενζινοκινητήρες εφοδιάζονται με ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης και οι κινητήρες πετρελαίου με φίλτρο σωματιδίων, καταλύτη οξειδίων του αζώτου (NOx) και τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής SCR (Selective Catalytic Reduction).

Νέα BMW Σειρά 1 από 26.125 ευρώ

Οι BMW 116d, BMW 118d και BMW 118i διατίθενται στάνταρ με ένα ακόμα πιο εξελιγμένο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ το προηγμένο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic διατίθεται προαιρετικά για τις BMW 116d και BMW 118i. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic – που διατίθεται προαιρετικά για την BMW 118d και στάνταρ με την BMW 120d xDrive – και το οκτατάχυτο Steptronic Sport της BMW M135i xDrive προσφέρουν μία ακόμα πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία. Η ευφυής συνδεσιμότητα επιτρέπει την προσαρμογή της στρατηγικής αλλαγών σχέσεων των αυτόματων κιβωτίων στις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ένας μεγάλος αριθμός καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού της BMW Σειράς 1 προέρχονται από ανώτερα μοντέλα BMW, κάνοντας το ντεμπούτο τους στην πολυτελή compact κατηγορία. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποιήσεις σύγκρουσης και πεζού με λειτουργία πέδησης στην πόλη, που προειδοποιεί τον οδηγό και για την παρουσία δικυκλιστών. Επίσης, στάνταρ προσφέρεται το σύστημα Lane Departure Warning με ενεργή επαναφορά στη λωρίδα κυκλοφορίας, που λειτουργεί σε ταχύτητες από 70 - 210 χλμ./ώρα. Προαιρετικά διατίθεται Active Cruise Control για ταχύτητες έως 160 χλμ./ώρα – σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο και λειτουργία Stop & Go – και το Driving Assistant, που περιλαμβάνει σύστημα Lane Change Warning, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης αλλά και διέλευσης κυκλοφορίας πίσω.

Εξάλλου, η BMW Σειρά 1 παρέχει υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης με τη μορφή του προαιρετικού Park Distance Control (PDC), της κάμερας οπισθοπορείας ή του Parking Assistant.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο έχει προστεθεί στη φιλοσοφία ελέγχου και λειτουργίας της νέας BMW Σειράς 1 με τη μορφή του BMW Intelligent Personal Assistant που έκανε το ντεμπούτο του στη BMW Σειρά 3 Sedan. Το Intelligent Personal Assistant είναι ένας ειδικός σε θέματα BMW που κυριολεκτικά γνωρίζει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Μετά την ενεργοποίηση του συστήματος με το χαιρετισμό “Hey BMW”, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο.

Τέλος, οι υπηρεσίες Connected Navigation επιτρέπουν την ενσωμάτωση εσωτερικών και εξωτερικών πληροφοριών στον προγραμματισμό διαδρομών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ