ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mustang SUV, ηλεκτρική και τετρακίνητη

Mustang SUV, ηλεκτρική και τετρακίνητη

Με στόχο να εξηλεκτρίσει 14 μοντέλα της μέχρι το 2020, η Ford κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση, παρουσιάζοντας την πρώτη SUV έκδοση της Mustang, ακριβώς μετά από 55 χρόνια κυκλοφορίας της, η οποία είναι αμιγώς ηλεκτρική, πισωκίνητη ή και τετρακίνητη.

Η Mustang Mach-E, θα λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του 2020. Ερχεται να πλαισιώσει τις Mustang Coupe και Convertible και θα διατίθεται στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh), που προβλέπεται να εξασφαλίζει αυτονομία έως και 600 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, σε συνδυασμό με κίνηση στους πίσω τροχούς, έχοντας ισχύ 337 ίππους (248 kW) και ροπή 565 Nm.

Επίσης, θα προσφέρεται και με μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να επιταχύνει στα 0 -100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δευτ., με ισχύ 465 ίππους (342 kW) και ροπή 830 Nm.

Η Mustang Mach-E διαθέτει τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης: Whisper, Engage και Unbridles – με το καθένα να προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά του οχήματος, και κατ’ επέκταση μία ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης και αισθήσεων. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά είναι η πιο σπορτίφ αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της καμπίνας, οι διαφορετικοί ήχοι, οι οποίοι προσφέρουν μία αυθεντική ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης, καθώς και τα δυναμικά γραφικά του πίνακα οργάνων που σχετίζονται άμεσα με τη συμπεριφορά και απόδοση του οχήματος στο δρόμο.

Επίσης, θα λανσαριστεί και σε τετρακίνητη έκδοση Μach-E 4, με το σύστημα να μεταφέρει τη ροπή ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό εντυπωσιακή επιτάχυνση και βελτιωμένο έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος έναντι της έκδοσης με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η νέα Mustang Mach-E θα διατίθεται με τις νέες, αλουμινένιες δαγκάνες υψηλών επιδόσεων Flexira της Brembo, που διατηρούν τη λειτουργικότητα μιας σταθερής δαγκάνας, ενώ παράλληλα είναι σχεδιασμένη με τις διαστάσεις μιας πλευστής δαγκάνας. Η Mustang Mach-E GT εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα ανάρτησης MagneRide, μία τεχνολογία προσαρμοζόμενης απόσβεσης που επιτρέπει στους οδηγούς να «αγκαλιάζουν» το δρόμο προσφέροντας τους μία συναρπαστική και άνετη οδηγική εμπειρία.

Mustang SUV, ηλεκτρική και τετρακίνητη

Εξάλλου, το μοντέλο πλαισιώνεται από την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3, με προηγμένες ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air updates), γρήγορες ταχύτητες, ευκολότερη πλοήγηση και σύνδεση ενός smartphone με το όχημα και συνδυάζεται με τεράστια οθόνη αφής 15,5 ιντσών, που θυμίζει Tesla.

Η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

Στη λιτή και πολυτελή καμπίνα, δεσπόζει η οθόνη αφής και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 402 λίτρα, που διευρύνεται με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ενώ και κάτω από το μπροστινό καπό υπάρχει χώρος αποθήκευσης αντικειμένων 100 λίτρων, με σύστημα απορροής υδάτων, για τη μεταφορά βρεγμένου ή λασπωμένου σπορ εξοπλισμού.

Ακόμα και η προαιρετική πανοραμική οροφή με σταθερό κρύσταλλο έχει το δικό της μυστικό: μία ειδική επίστρωση κρυστάλλου με υπέρυθρη προστασία, η οποία συμβάλει ώστε το εσωτερικό να παραμένει πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό το χειμώνα. Επιπλέον, ένα εσωτερικό στρώμα μέσα στο κρύσταλλο βοηθά στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Πρεμιέρα στη Ford, κάνει η τεχνολογία “Phone As A Key”, με την οποία η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα. Με τη χρήση Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες της Mustang Mach-E και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν κλειδί.

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο που βρίσκεται στη κολόνα Β του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Mustang SUV, ηλεκτρική και τετρακίνητη

Τώρα, όσον αφορά στη φόρτιση, καθώς οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιούν το 80% των φορτίσεων της μπαταρίας στο σπίτι, η Ford προσφέρει μία λύση επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης σε σχέση με μία οικιακή πρίζα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν κατ’ εκτίμηση να εξασφαλίσουν μέση αυτονομία 62 χλμ. ανά ώρα φόρτισης στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το καλώδιο οικιακής φόρτισης της Ford (Home Charge Cable) που περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό του οχήματος, μπορεί να προσφέρει, κατά μέσο όρο, αυτονομία της τάξης των 14 χλμ. ανά ώρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας μία κλασική οικιακή ηλεκτρική πρίζα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Επίσης, η Mustang Mach-E στην έκδοση standard-range, υπολογίζεται πως θα μπορεί να φορτίζει την μπαταρία της από το 10% στο 80%, σε περίπου 38 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC, ενώ με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW, η πισωκίνητη έκδοση extended-range θα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία της έως και για 93 χλμ. μέσα σε 10 λεπτά, σε σταθμό DC.

Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο φόρτισης FordPass Charging Network. Σε συνεργασία με τη NewMotion και μέσω συνδεσιμότητας χάρη στο ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass θα προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό - και ταχέως αναπτυσσόμενο - δίκτυο των 125.000 και πλέον δημόσιων σταθμών φόρτισης που βρίσκονται σε 21 χώρες.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα σημεία φόρτισης σε πολλές και διαφορετικές αγορές ενεργοποιώντας και πληρώνοντας για υπηρεσίες φόρτισης από ένα λογαριασμό, γεγονός που απλοποιεί την εμπειρία ιδιοκτησίας. Ένα καλώδιο για φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς (Ford Public Charge Cable) προσφέρεται επίσης με το αυτοκίνητο...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ