Μπήκε στο εργοστάσιο παραγωγής το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW

Η «ηλεκτρική» επίθεση της Volkswagen συνεχίζεται με την παραγωγή του ID.4 στο Zwickau της Πολωνίας – παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Volkswagen έχει βάλει ως στόχο να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην ηλεκτρική κινητικότητα. Για το σκοπό αυτό, ο όμιλος επενδύει περίπου 33 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, εκ των οποίων 11 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται μόνο για τη Volkswagen, η οποία αναμένει να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2025.

Μετά το ID.3, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της νέας γενιάς που βασίζεται σε μια ειδική, αρθρωτή πλατφόρμα (ΜΕΒ), το οποίο ήδη λανσαρίστηκε στην αγορά και στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, η VW έβαλε στο εργοστάσιο παραγωγής το ID.4, το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται σε αυτή τη πλατφόρμα και το πρώτο της ηλεκτρικό SUV.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το ID.4 κατασκευάζεται στο Zwickau και για πρώτη φορά, ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων μετατρέπεται εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρική κινητικότητα, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, με επενδύσεις ύψους περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλες οι εργασίες μετατροπής θα ολοκληρωθούν όπως έχει προγραμματιστεί φέτος. Το 2021, το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής ως εργοστάσιο ηλεκτρικών (EV), περίπου 300.000 ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται σε αυτή τη πλατφόρμα (MEB) θα παραχθούν στο εργοστάσιο Zwickau. Ετσι, θα καταστεί το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό εργοστάσιο EV στην Ευρώπη. Πέραν αυτών, η προπαραγωγή του ID.4 έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο Anting στην Κίνα, ενώ το εργοστάσιο Chattanooga θα ξεκινήσει την παραγωγή ID.4 το 2022.

 

Για τη Volkswagen, τα ID.4 και ID.3 είναι ορόσημα, καθώς η μάρκα ξεκινάει προς την πλήρη ουδετερότητα από άνθρακα έως το 2050 - ευθυγραμμισμένη με τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Μάλιστα η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει το μοντέλο ειδικά σε περιοχές, όπως η Σαξονία, της οποίας το ηλεκτρικό προέρχεται από «πράσινες» πηγές, ουδέτερες από άνθρακα.

Οσον αφορά στο ID.4, έχει κοντό μπροστινό άκρο, μακρύ μεταξόνιο, και μεγάλους χώρους. Αρχικά θα προσφέρεται με κίνηση στους πίσω τροχούς και αργότερα με τετρακίνηση. Η μπαταρία υψηλής τάσης, βρίσκεται κάτω από το χώρο επιβατών, και προσφέρει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.