ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Morgan EV3: ένα οικολογικό τρίτροχο 40.000 ευρώ

Morgan EV3: ένα οικολογικό τρίτροχο 40.000 ευρώ

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Morgan, η παλαιότερη και η μόνη ανεξάρτητη που απέμεινε, είναι φημισμένη για τα νεο-ρετρό μοντέλα της. Φέτος, αναμένεται να παρουσιάσει το τρίτροχο μοντέλο EV3, το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Morgan Motor αποφεύγει να δώσει μια λεπτομερή περιγραφή της ειδικής αυτής έκδοσης, αλλά αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το πλαίσιο του EV3 κατασκευάζεται από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου 20 kWh, προϊόν της εξειδικευμένης κατασκευάστριας εταιρείας Frazer-Nash Energy Systems, που φορτίζονται μέσα σε 8 ώρες και βρίσκονται στο εμπρός καπό.

Οι συσσωρευτές τροφοδοτούν έναν κινητήρα 46 kW (63 ίππων) με ροπή 14,4 kgm που μεταφέρεται στον μοναδικό πίσω τροχό. Το συνολικό βάρος του Morgan EV3 δεν ξεπερνά τα 500 κιλά, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 241 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Morgan EV3: ένα οικολογικό τρίτροχο 40.000 ευρώ

Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε χρόνο κάτω των 9 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 χλμ./ώρα.

Στο EV3, τόσο το τιμόνι όσο και το ταμπλό αναπαράγουν την ατμόσφαιρα της εποχής, ώστε ο οδηγός μπορεί σχεδόν να απολαύσει με τη φαντασία του τη μυρωδιά της βενζίνης και του δέρματος να αναδύονται απ’ τα καθίσματα. Επιπλέον, κάθε Morgan Ev3 μπορεί να αποκτήσει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες χρώματα. Με τιμή κάτι λιγότερο από τα 40.000 ευρώ, το EV3 θα μπορούσε να θεωρηθεί προσιτό, ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 3ο τρίμηνο του 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ