ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια τετράδα πανίσχυρων CUPRA με πάνω από 1.200 άλογα!

Μια τετράδα πανίσχυρων CUPRA με πάνω από 1.200 άλογα!

CUPRA Formentor, CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer και CUPRA Ateca, για πρώτη φορά μαζί ενόψει του λανσαρίσματος, το 2021, του πρώτου πρώτου ηλεκτρικού CUPRA el-Born.

Τεράστια βήματα κάνει η CUPRA, η θυγατρική εταιρεία της Seat για μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν συστάθηκε η εταιρεία και έκτοτε καλπάζει. Το πρώτο μοντέλο που λανσάρισε, ήταν το CUPRA Ateca, βασισμένο στο Seat Ateca, αλλά με πανίσχυρο κινητήρα και πολύ σπορ χαρακτηριστικά. Το μοντέλο ήδη έχει πάνω από 15.000 πωλήσεις, μέχρι τώρα.

Στη διάρκεια του 2020, η CUPRA θα λανσάρει το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor, το οποίο είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Μάλιστα και τα δύο μοντέλα, Leon και Formentor, εκτός από συμβατικές εκδόσεις, μόνο με πανίσχυρους κινητήρες βενζίνης, θα λανσαριστούν και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενσωματώνοντας και ηλεκτρικά μοτέρ.

Κι όλα αυτά, ενόψει του λανσαρίσματος, το 2021, του πρώτου ηλεκτρικού CUPRA el-Born.

Όλα τα μοντέλα μοιράζονται ποικιλία τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων, όπως τεχνολογίες πλαισίου, αυτόματο κιβώτιο DSG άμεσης μετατόπισης (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer), προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, DCC Adaptive Chassis Control, CUPRA mode, μπλοκέ διαφορικό, 18άρες ζάντες, φρένα Brembo, τεχνολογία φωτισμού Full LED, σπορ μπάκετ καθίσματα, τιμόνι με μπουτόν εκκίνησης κινητήρα και μεγαλύτερα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, Digital Cockpit, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist.

Επιμέρους, το CUPRA Formentor, το crossover υψηλών επιδόσεων, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος παντός εδάφους με τα στοιχεία ενός συμπαγούς hatchback. Εφοδιάζεται, στη συμβατική έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο, δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI 310 ίππων (228kW) με 400Nm ροπής και τετρακίνηση 4Drive, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση, έχει κινητήρα 1.4lt TSI – 150 ίππων (110kW), που συνδυάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 115 ίππων (85kW), έχοντας συνολική απόδοση 245 ίππους (180kW) και μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, ικανή για ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χλμ.

Το πεντάθυρο CUPRA Leon και το CUPRA Leon Sportstourer, εφοδιάζονται μς δίλιτρα μοτέρ βενζίνης 245 (180kW), 300 (221kW) και 310 ίππων (228kW) (διατίθεται αποκλειστικά για το Sportstourer με 4Drive), όπως και με τον ίδιο υβριδικό κινητήριο σύνολο των 245 ίππων του Formentor

Το CUPRA Ateca, που ήταν και το πρώτο όχημα που λανσαρίστηκε από την μάρκα, διατηρεί το 2020 τον ισχυρό κινητήρα 2.0 lt TSI με 7άρι κιβώτιο DSG, ισχύος 300 ίππων (221kW) και 400Nm ροπής, επιταχύνοντας στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ