ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία “μπουτίκ” σε τροχούς

Μία “μπουτίκ” σε τροχούς
ENES KUCEVIC

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, που μόλις άνοιξε τις πύλες του, η BMW αποτυπώνει το όραμα της μελλοντικής μετακίνησης με το Vision iNEXT.

Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι στρατηγικοί τομείς καινοτομίας του BMW Group – Αυτόνομη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός και Υπηρεσίες (ACES - Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services) – ενσωματώνονται σε ένα αυτοκίνητο και εκφράζονται μέσω της σχεδίασης (D+ACES) διαμορφώνοντας το μελλοντικό πρόσωπο της οδηγικής απόλαυσης.

Η μετακίνηση αποτελεί εγγενές στοιχείο της ζωής, των εμπειριών μας και της αισθητηριακής μας οντότητας. Με λίγα λόγια είναι βασική, ανθρώπινη ανάγκη. Συνεπώς, σκεπτόμενοι το μέλλον της μετακίνησης, στο επίκεντρο βρίσκονται περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι, τα συναισθήματα, και οι ανάγκες / προτιμήσεις για μετακίνηση. Οι δυνατότητες που προσφέρουν η αυτόνομη οδήγηση, ο εξηλεκτρισμός και η προηγμένη συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν σε νέες εμπειρίες και νέους τρόπους προγραμματισμού ταξιδιών με αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, υπόσχονται να αλλάξουν τις επιθυμίες μας και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Το BMW Vision iNEXT δημιουργήθηκε σαν ένας νέος “αγαπημένος χώρος” σε τροχούς, που παρέχει αληθινή ποιότητα ζωής και όπου μπορούμε να λειτουργούμε ελεύθερα και να χαλαρώνουμε.Έτσι, η σχεδίαση απευθύνεται άμεσα στο συναίσθημα και μεταφέρει μία αίσθηση θετικότητας, κατά την είσοδο στο όχημα.

Η γεωμετρία της καμπίνας του iNEXT, αποτελεί μία σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών, με έμφαση στα υλικά και τα χρώματα. Ο συνδυασμός υφάσματος και ξύλου δημιουργεί μία σοφιστικέ αίσθηση που παραπέμπει σε ντιζάιν επίπλων, χαρίζοντας στο εσωτερικό τον ξεχωριστό χαρακτήρα μιας ‘μπουτίκ’. Η καμπίνα κατακλύζεται από ζεστά, φιλόξενα χρώματα, όπως οι nude αποχρώσεις Purus Rosé, Brown και Beige, ενώ η ιριδίζουσα μεταλλική Mystic Bronze αναδεικνύει τη συνολική εικόνα. Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η υφασμάτινη ταπετσαρία Enlighted Cloudburst σε πετρόλ απόχρωση, με περίπλοκη ύφανση ζακάρ (Jacquard), που διατρέχει ασύμμετρα την έδρα του καθίσματος και εκτείνεται στα πλαϊνά πάνελ και το ράφι.

BMW Vision iNEXT
BMW Vision iNEXT ENES KUCEVIC

Οι ευφυείς τεχνολογίες θα βοηθούν τον άνθρωπο ακόμα πιο διακριτικά στο μέλλον. Στο BMW Vision iNEXT, οι τεχνολογίες αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο χωρίς να υποδηλώνουν την παρουσία τους – εξ ου και η ονομασία Shy Tech – και ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες, ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών. Οθόνες ή διακόπτες περιττεύουν. Η διαχείριση των λειτουργιών γίνεται μέσω επιφανειών από ξύλο ή ύφασμα, όπως η υφασμάτινη ταπετσαρία Jacquard στο BMW Vision iNEXT. Επομένως, ο έλεγχος του αυτοκινήτου προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις οδηγού και επιβατών.

Το BMW Vision iNEXT υιοθετεί μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του κλασικού εμπρός τμήματος με τα τέσσερα μάτια της BMW, όπου εντάσσονται πολύ λεπτοί προβολείς, ενώ κάμερες (αντί εξωτερικοί καθρέφτες) δείχνουν τι συμβαίνει πίσω. Το παρμπρίζ συγχωνεύεται στη μεγάλη πανοραμική οροφή, μέσα από την οποία φαίνεται καθαρά το καινοτόμο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πίσω, ο διαχύτης εκτός από τη θετική του επίδραση στην αεροδυναμική του Vision Car, αυξάνει και την ηλεκτρική αυτονομία, χωρίς να φαίνεται ούτε μία απόληξη εξαγωγής...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ