ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια Mazzanti 1000 ίππων

Μια Mazzanti 1000 ίππων

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, η άγνωστη στους περισσότερους ιταλική φίρμα Mazzanti, ανακοίνωσε και επισήμως το νέο της μοντέλο.

Πρόκειται για το περιορισμένης παραγωγής - μόλις 25 κομμάτια - Evantra Millecavalli, την τρίτη κατά σειρά έκδοση του ομώνυμου μοντέλου που πρόκειται να συναγωνιστεί αντιπάλους, με πρώτο και καλύτερο την Ferrari LaFerrari.

Βασισμένο στο Evantra, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό πριν 4 χρόνια, το νέο hypercar της Mazzanti αποτελεί ό,τι πιο ακραίο έχει να επιδείξει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Σχεδιαστικά το Evantra Millecavalli δεν διαφέρει από τη βασική έκδοση. Μόνο οι άκρως παρατηρητικοί και γνώστες της εταιρείας θα εντοπίσουν διαφορές στον εμπρός προφυλακτήρα, στη μεγάλη πίσω αεροτομή και στην ύπαρξη εισαγωγής αέρα στην οροφή.

Σε σχέση επίσης με την «απλή» έκδοση, το Millecavalli έχει φαρδύτερα μετατρόχια, εξελιγμένη αεροδυναμική, ελαφρύτερους τροχούς της OZ, κεραμικά φρένα της Brembo και ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli.

Φυσικά, το μεγάλο του όπλο είναι οι επιδόσεις που προσφέρει. Κάτω από το κέλυφος, υπάρχει ο V8 κινητήρας των 7.2 lt, όμοιος με αυτόν της Corvette Z06, που με την τοποθέτηση διπλών turbo αύξησε την ισχύ του στους 1.000 hp, ενώ η ροπή φτάνει στο εξωφρενικό νούμερο των 122,3 kgm. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Σε συνδυασμό με το βάρος που φτάνει τα 1.300 κιλά, οι επιδόσεις του Evantra Millecavalli είναι πραγματικά εξωφρενικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ