ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια Jaguar XJ6… Iron Maiden

Μια Jaguar XJ6… Iron Maiden

Ο ντράμερ των Iron Maiden, ενός από τα πιο φημισμένα μουσικά συγκροτήματα, Nicko McBrain, συνεργάστηκε με την Jaguar, με σκοπό τη δημιουργία της μοναδικής XJ6 «Greatest Hits».

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για την 50στή επέτειο του μοντέλου XJ. Χρειάστηκαν 3.500 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί και περισσότερα από 4.000 κομμάτια για να ανακατασκευαστεί. Η επανασχεδίαση και η αντικατάσταση κάποιων εξαρτημάτων δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η Jaguar ανακοίνωσε μια λίστα με τα νέα χαρακτηριστικά που διαθέτει αυτή η XJ6.

Η λίστα περιλαμβάνει τροποποιημένες πίσω πόρτες, εμπρός προβολείς LED με φώτα ημέρας Halo, οθόνη αφής, ανανεωμένο εσωτερικό, ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ήχου με απόδοση 1.100 Watt και κουμπί εκκίνησης.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, η XJ6 του Nicko McBrain διατηρεί τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 4.2 lt με κάποιες αλλαγές, όπως την αντικατάσταση των δύο διπλών καρμπιρατέρ SU σε σύστημα ψεκασμού L-Jetronic. Έτσι η ισχύς ανέβηκε από τους 176 στους 208 ίππους στις 5.000 σ.α.λ, ενώ νέο είναι και η εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις.

Μια Jaguar XJ6… Iron Maiden

«Όλη η διαδικασία της αναπαλαίωσης της XJ “Greatest Hits” ήταν εξαιρετική. Επίσης, ήταν χαρά να συνεργαστούμε με τον Nicko και ανυπομονούμε να ακούσουμε την αντίδραση από το τελικό αποτέλεσμα,» είπε ο Tim Hannig της Jaguar Land Rover Classic.

Από την άλλη, ο Nicko McBrain δήλωσε: «Αυτή είναι η απόλυτη XJ, και την έχω ονομάσει Johnny 3. Ήταν μια ωραία συνεργασία και με πολύ αγάπη την κατασκευάσαμε μαζί με την Jaguar Classic. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος από το τελικό αποτέλεσμα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ