ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια Ferrari, παραγγελιά…

Μια Ferrari, παραγγελιά…

Κατακόκκινη, ξεχωριστή, μοναδική, με V12 μοτέρ, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για έναν πελάτη - λάτρη της ιταλικής φίρμας.

Είναι πολλοί αυτοί που διαθέτουν χρήματα για να βελτιώσουν ακόμα και ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, που συνήθως έχει τα πάντα. Όμως, υπάρχουν και ορισμένοι που παραγγέλνουν ένα αυτοκίνητο tailor made, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο της υψηλής ραπτικής.

Μια Ferrari, παραγγελιά…

Για παράδειγμα, κάποιος, του οποίοy το όνομα φυσικά δεν αποκαλύπτεται, ούτε το ποσό που δαπάνησε, έκανε ειδική παραγγελία στη Ferrari. Κι αυτή η παραγγελία για να ολοκληρωθεί, χρειάστηκε 2 ολόκληρα χρόνια, καθώς τόσα χρειάστηκαν οι μηχανικοί για να φτιάξουν ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο.

Η Omologata, παρόλο που βασίζεται στο πάτωμα της 812 Superfast, τα μόνα κοινά στοιχεία είναι το παρμπρίζ και οι προβολείς, συμπεριλαμβανομένου του χειροποίητου αμαξώματος από αλουμίνιο. Σχεδιαστικά, η Ferrari θέλησε να διατηρήσει την παράδοση των μεγάλων GT, με πιο δύσκολη πτυχή της δουλειάς, να βρεθεί η ιδανική ισορροπία μεταξύ εκφραστικότητας και αυτοσυγκράτησης.

Μια Ferrari, παραγγελιά…

Το μακρύ καπό, η μετατόπιση του κλωβού επιβατών προς τα πίσω, οι αεραγωγοί στο καπό, στις άκρες του προφυλακτήρα και στα φτερά, το εκπληκτικό τελείωμα του πίσω μέρους με τις εγκάρσιες εγκοπές για καλύτερη κάθετη δύναμη, το πίσω σπόιλερ και ο μεγάλος διαχύτης, με τις τέσσερις απολήξεις εξάτμισης στις άκρες και τα ελαστικά Pirelli P Zero, με το κόκκινο περίγραμμα όπως στη Formula 1, συνθέτουν ένα θαυμάσιο σύνολο, σε χρώμα Rosso Magma με το σκοτεινό φινίρισμα από ανθρακονήματα.

Μια Ferrari, παραγγελιά…

Στην καμπίνα, ο πελάτης ήθελε μπλε ελεκτρίκ καθίσματα και δεν του χάλασαν το χατίρι. Τα μεταλλικά μέρη στο ταμπλό και το τιμόνι, προέρχονται από ιδέες που χρησιμοποιήθηκαν στα μεγάλα GT της δεκαετίας του 1950 και του 1960, ενώ ο κινητήρας V12 προέρχεται από την P540 Superfast Aperta του 2009.

Οσο για την αξία της, θα υπερβαίνει τα 335.000 δολάρια της 812 Superfast.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ