ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-Benz X-Class Camper

Erste Reisemobilkonzepte auf Mercedes-Benz X-Klasse Basis: Absetzkabine von Tischer 

First camper van concepts on Mercedes-Benz X-Class base: demountable cabine by Tischer
Erste Reisemobilkonzepte auf Mercedes-Benz X-Klasse Basis: Absetzkabine von Tischer First camper van concepts on Mercedes-Benz X-Class base: demountable cabine by Tischer DAIMLER AG

Λίγους μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα της X-Class, του πρώτου pickup της Mercedes-Benz στην αγορά, δεν άργησε να παρουσιαστεί και η έκδοση camper, αποτελώντας ουσιαστικά ένα άκρως χρηστικό μοντέλο για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διαδρομή τους, με ολίγη περιπέτεια.

Η γερμανική φίρμα, στην περίπτωσή μας, συνεργάστηκε με την εταιρεία Tischer, η οποία έχει δημιουργήσει το δικό της όνομα σε ό,τι αφορά τη μετασκευή των pickups σε τροχόσπιτα.

Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις, η αποσπώμενη καμπίνα προσφέρει ένα άνετο χώρο για ύπνο, με πλάτος 1,5 μέτρο, ενώ το ύψος ικανοποιεί πλήρως, καθώς φτάνει τα 2 μέτρα. Επίσης ο μελλοντικός κάτοχος της συγκεριμένης Mercedes X-Class έχει στη διάθεσή του ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο, με αναδιπλούμενο νιπτήρα, μία μικρή, αλλά πλήρως λειτουργική κουζίνα, καθώς και τρία καθίσματα τα οποία μπορούν να μετατραπούν απλά και εύκολα σε δεύτερο κρεβάτι.

Για εκείνους που προτιμούν τον πατροπαράδοτο τρόπο του camping με σκηνή, αλλά δεν θέλουν να ξεχάσουν κάποιες μαγειρικής φύσεως, ανέσεις, όπως το ψυγείο ή το νεροχύτη, μπορούν να επιλέξουν το πλήρες εξοπλισμένο kit κουζίνας της VanEssa, που προσαρμόζεται στον χώρο φόρτωσης της X-Class, προσφέροντας την ιδανική λύση για ένα πλήρως οργανωμένο πικνικ.

Mercedes-Benz X-Class Camper

Να θυμίσουμε ότι η νέα Mercedes X-Class βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του Nissan Navara και του Renault Alaskan, ως συνέπεια της συνεργασίας μεταξύ Daimler και Renault-Nissan.

Σε κινητήρες, συναντούμε 2 εκδόσεις με το turbo πετρελαίου σύνολο των 2.3 lt, που προέρχεται από το Navara, με 163 ίππους (X 220 d) και 190 ίππους (X 250 d). Η Mercedes θα λανσάρει αργότερα τη βενζινοκίνητη X 200 με 165 ίππους, αλλά και την πετρελαιοκίνητη V6 X 350 d των 258 ίππων. Στα κιβώτια, υπάρχει επιλογή για 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ