ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-Benz X-Class: "Αστέρι" με premium τεχνολογίες

Mercedes-Benz X-Class: "Αστέρι" με premium τεχνολογίες

Η μεταστροφή των όποιων προλήψεων για τα pick-ups στην Ευρώπη, οδήγησαν τη Mercedes-Benz στην απόφαση να γίνει η πρώτη από τις λεγόμενες "πολυτελείς" φίρμες που μπαίνει στην κατηγορία.

Η μεταστροφή των όποιων προλήψεων για τα pick-ups στην Ευρώπη, μαζί με την διευρυνόμενη επιθυμία αυτά να παραπέμπουν σε SUV, από άποψη άνεσης και πολυτέλειας, οδήγησαν τη Mercedes-Benz στην απόφαση να γίνει η πρώτη από τις λεγόμενες «πολυτελείς» («premium») φίρμες που μπαίνει στην κατηγορία.

Έτσι, η εταιρεία της Στουτγκάρδης, εκμεταλλευόμενη την ευρύτερη συνεργασία με τη Nissan, έδωσε στην X-Class διττό χαρακτήρα: δημιούργησε ένα πολυτελές SUV με καρότσα, προσδίδοντάς της τεχνογνωσία από την G-Class και μαζί τεχνολογία, άνεση, ποιότητα υλικών και κύλισης ενός επιβατικού αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου.

Η X-Class είναι αποκλειστικά διπλοκάμπινη, με χώρο για πέντε άτομα, με τρεις επιλογές υλικού για την επένδυση του ταμπλό και έξι για τα καθίσματα και με το σύστημα πολυμέσων COMAND Online, που απεικονίζει όλες τις πληροφορίες ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας, καθώς και επίσης την εικόνα της κάμερας 360° του συστήματος αυτόματης στάθμευσης Parktrοnic.

Mercedes-Benz X-Class: "Αστέρι" με premium τεχνολογίες

Την ίδια ακριβώς στιγμή, το ίδιο αυτοκίνητο προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς 1.042 κιλών ωφέλιμου φορτίου στην καρότσα μήκους 1,58 μέτρων, που είναι και η φαρδύτερη της κατηγορίας, καθώς και τη δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων. Η απόσταση από το έδαφος είναι 20,2 εκ. (και 2,0 εκ. υψηλότερη με την προαιρετική off-road ανάρτηση), ενώ η γωνία προσέγγισης φτάνει τις 30,1 μοίρες, διαφυγής 25,9 και ράμπας 20,4 μοίρες.

Η X-Class έχει την ικανότητα βύθισης σε 60 εκ. υδάτινου περάσματος και κίνησης σε πλευρική κλίση ως 49,8 μοιρών, ενώ για την κίνησή της σε σκληρό έδαφος επενεργεί η (προαιρετική) τετρακίνηση 4MATIC, ο υποπολλαπλασιασμός των σχέσεων του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου 7 σχέσεων, ο ενισχυμένος πίσω άξονας της ανάρτησης 5 συνδέσμων, καθώς και το -προαιρετικό- πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Τα διπλά ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης είναι μια ιδιαίτερα σοφιστικέ, για την κατηγορία, επιλογή, που συμβάλλουν και στην εξαίρετη συμπεριφορά της X-Class στην άσφαλτο. Σε αυτή τη περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει, από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης, ECO ή Sport, αφήνοντας τα Manual και Off Road για την κίνηση εκτός δρόμου.

Mercedes-Benz X-Klasse  Interieur, Ausstattungslinie POWER // Mercedes-Benz X-Class  Interior, design and equipment line POWER
Mercedes-Benz X-Klasse Interieur, Ausstattungslinie POWER // Mercedes-Benz X-Class Interior, design and equipment line POWER PRESS PHOTO, DO NOT USE FOR ADVERTISING PURPOSES

Το πρώτο Pick-up της Mercedes-Benz είναι εδώ με την επιλογή τεσσάρων κινητήρων. Άμεσα διαθέσιμοι είναι οι δύο πετρελαίου 2.3 lt των εκδόσεων Χ220d με 163 ίππους / 403 Nm ροπής και Χ250d με 190 ίππους / 450 Nm ροπής, με μέση κατανάλωση 7,4 και 7,6 λίτρα ανά 100 χλμ. αντίστοιχα. Από τον Ιούνιο θα διατίθεται (στην έκδοση X350 d) και ο ισχυρότερος V6 3.0 lt, με 254 ίππους και 560 Nm, που θα έχει μόνιμη τετρακίνηση - σε αντίθεση με τις πρώτες εκδόσεις, στις οποίες αυτή είναι προαιρετική. Επιπλέον, υπάρχει, σε κάποιες αγορές, κι ένας κινητήρας βενζίνης 165 ίππων, για την έκδοση X200.

Η Mercedes-Benz X-Class, που ξεκινά από τη βασική τιμή των 35.028 ευρώ, περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της συστήματα όπως τα Active Brake Assist και Διατήρησης Λωρίδας, το σύστημα ευστάθειας ρυμουλκούμενου (Trailer Stability Assist), καθώς και στοιχεία πολυτελείας όπως οι προβολείς LED High Performance.

MERCEDES-BENZ X-CLASS

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διπλή Καμπίνα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Πετρέλαιο 2.298 κ.εκ. 163 ή 190 hp, 403 ή 450 Nm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ: 4MATIC (προαιρετική)

ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ: 1.042 κιλά

ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ: 3,5 τόνοι (με φρένα)

ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ: 35.028 ευρώ

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ