ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes A-Class: Η ασφαλέστερη στην κατηγορία της

Mercedes-Benz A 180 d, Progressive, mountaingrau, Leder macchiatobeige/schwarz.;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 4,5-4,1 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 118-108 g/km*

Mercedes-Benz A 180 d, Progressive, mountain grey, Leather macchiato beige/black;Fuel consumption combined: 4,5-4,1 l/100 km; combined CO2 emissions: 118-108 g/km*
Mercedes-Benz A 180 d, Progressive, mountaingrau, Leder macchiatobeige/schwarz.;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 4,5-4,1 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 118-108 g/km* Mercedes-Benz A 180 d, Progressive, mountain grey, Leather macchiato beige/black;Fuel consumption combined: 4,5-4,1 l/100 km; combined CO2 emissions: 118-108 g/km* DAIMLER AG

Τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατηγορία της έφερε η νέα A-Class της Mercedes-Benz, η οποία υποβλήθηκε στις νέες, πιο αυστηρές δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP, συγκεντρώνοντας βαθμολογία πέντε αστέρων.

Το Euro NCAP (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων) είναι μια οργάνωση των ευρωπαϊκών Υπουργείων μεταφορών, των ομίλων αυτοκινήτων και των ασφαλιστικών ενώσεων. Εκτελεί δοκιμές συγκρούσεων και αξιολογεί την ασφάλεια του οχήματος με βάση τα διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας.

Ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, λέει: "Το 2018 θεσπίσαμε νέες, αυστηρότερες δοκιμές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία ιδιαίτερα ευάλωτων χρηστών των οδών. Οι νικητές των βραβείων" Best in Class" δείχνουν σαφώς ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιδιώκουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ότι οι αξιολογήσεις του Euro NCAP λειτουργούν ως καταλύτης για σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ασφάλεια."

Στη νέα A-Class ο σχεδιασμός των δομών οχημάτων ενσωματώνει ευρήματα από την έρευνα σε πραγματικά ατυχήματα. Το επίκεντρο της έννοιας ασφαλείας του αμαξώματος είναι το ιδιαίτερα άκαμπτο τμήμα επιβατών. Η μεγάλη ακαμψία του σε συνθήκες ατυχήματος, π.χ. σε μετωπικές, πλευρικές ή οπίσθιες συγκρούσεις, οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και υψηλής πίεσης.

Εξάλλου, οδηγός και συνοδηγός διαθέτουν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με περιοριστή δύναμης ζώνης και εντατήρα ιμάντα, ενώ και τα δύο εξωτερικά πίσω καθίσματα είναι εφοδιασμένα με ζώνη ασφαλείας με προεντατήρα καδένας και περιοριστή δύναμης ζώνης.

Η νέα A-Class είναι εξοπλισμένη με αερόσακους οδηγού – συνοδηγού και πλευρικούς τύπου Thorax-pelvis, ενώ εφοδιάζεται με τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας, που υιοθετήθηκαν από την S-Class. Για πρώτη φορά, η A-Class είναι σε θέση να οδηγηθεί ημιαυτόνομα σε ορισμένες περιπτώσεις.
Παράλληλα, εφοδιάζεται με το ενισχυμένο Active Brake Assist, που αποτρέπει ή μετριάζει τις συνέπειες από πρόσκρουση με όχημα μπροστά που είναι σταματημένο, σύστημα που ανιχνεύει ακόμη τη διέλευση πεζών και ποδηλατών και μπορεί να αποτρέψει σύγκρουση μαζί τους...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ