ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μειώθηκαν τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, αναμένονται μειώσεις τιμών

Μειώθηκαν τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, αναμένονται μειώσεις τιμών

Το Υπουργείο Οικονομικών με ΦΕΚ που φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020, άλλαξε προς τα κάτω τους συντελεστές των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες αγοράς ορισμένων μοντέλων.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020, και τίτλο «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ)2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνει άρθρο με μειωμένους συντελεστές στα τέλη ταξινόμησης.

Μειώθηκαν τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, αναμένονται μειώσεις τιμών

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ορισμένα μοντέλα, που είχαν υψηλή φορολογητέα αξία, τώρα με μειωμένους συντελεστές καθίστανται πιο φθηνά. Ο υπολογισμός του τέλους ταξινόμησης γίνεται πλέον με προοδευτική φορολόγηση σε αντικατάσταση του παλαιού συστήματος, δημιουργώντας νέες χαμηλότερες τιμές για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να επισκεφθεί κάποιον έμπορο, προκειμένου να πληροφορηθεί επακριβώς για την τιμή του μοντέλου που τον ενδιαφέρει και καλό είναι, για τον φόβο των… Ιουδαίων, να γνωρίζει από σήμερα ποια είναι η τιμή που τον ενδιαφέρει, ώστε να πάει προετοιμασμένος στο κατάστημα. Κι αυτό, επειδή ορισμένες εταιρείες να μην προχωρήσουν σε μείωση τιμών, ώστε να απορροφήσουν το κέρδος, καθώς επικαλούνται συμπίεση κερδών την εποχή της κρίσης και τώρα του κορονοϊού. Μα ακριβώς αυτό θέλει να καταπολεμήσει η κυβέρνηση και να δώσει ώθηση στην αγορά εν μέσω κορονοϊού.

Πάντως, ορισμένες εταιρείες ανακοίνωσαν μειώσεις τιμών. Συγκεκριμένα, η Mazda στα περισσότερα μοντέλα εμφανίζει σημαντικές διαφορές τιμών έως και -1.700 ευρώ. Ειδικότερα στα μοντέλα Mazda3 και CX-30 εντοπίζονται σημαντικές μειώσεις τιμών στις εκδόσεις Skyactiv- D (πετρέλαιο).

Επιπλέον, όσοι επιλέξουν το νέο τους Mazda μέχρι και τις 31/8/2020 θα επωφεληθούν με σημαντικές προσφορές έως 3,000 ευρώ, ενώ όλα τα μοντέλα της Mazda καλύπτονται με 5 χρόνια εγγύηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ