Μεγάλο το ενδιαφέρον για αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με δέσμευση χρημάτων από το Ταμείο των Ρύπων.

Προχωρά βάσει προγραμματισμού το σχέδιο της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση. Ηδη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για τη δράση "ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ", μέσω της οποίας επιδοτείται η αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων, ποδηλάτων).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, που ανοίγουν τα καταστήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δαπάνες, δηλαδή να δώσουν προκαταβολή, να αγοράσουν ή να μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν και η δαπάνη αυτή να είναι επιλέξιμη προς επιδότηση (υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την απόφαση).

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, πηγή χρηματοδότησης της δράσης είναι το Ταμείο των Ρύπων, που ήδη έχει πιστώσει 45 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στα έσοδα του 2019. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, μέχρι το τέλος του 2021, θα είναι 100 εκατ. ευρώ.

Για τη δράση "Kινούμαι Ηλεκτρικά" λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, δέχθηκε περίπου 400 τηλεφωνικές κλήσεις και 250 ηλεκτρονικά μηνύματα τα α οποία απαντήθηκαν στο σύνολο τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαφανεί για τα ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και ποδήλατα, ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά μέχρι την 24η Αυγούστου 2020, όταν και θα υπάρξει επίσημα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσει η ανάρτηση πληροφοριακού υλικού σχετικού με την δράση καθώς και η επικαιροποίηση των αρχείων που έχουν ήδη αναρτηθεί, για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.