ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με περισσότερη τεχνολογία η ανανεωμένη BMW Σειρά 5

Με περισσότερη τεχνολογία η ανανεωμένη BMW Σειρά 5
WWW.DANIEL-KRAUS.COM

Μόλις σήμερα παρουσιάστηκε διεθνώς και μέσω διαδικτύου, βέβαια, με την κατάσταση που επικρατεί, η ανανεωμένη έκδοση της 5άρας BMW.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα, με πάνω από 600.000 πωλήσεις στην ιστορία της, τόσο στις εκδόσεις Sedan όσο και στις Touring (station) που προτιμούν κυρίων οι βορειοευρωπαίοι, δέχθηκε το καθιερωμένο facelift, ένα αισθητικό φρεσκάρισμα δηλαδή, εμπλουτισμένο με ορισμένα τεχνολογικά στοιχεία, προκειμένου να τη διατηρήσουν φρέσκια στην αγορά καθώς θα λανσαριστεί τον Ιούλιο διεθνώς και λίγο αργότερα στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Σχεδιαστικά, το μπροστινό τμήμα έχει αλλάξει με πιο φαρδιά μάσκα «νεφρών» και πιο λεπτά φωτιστικά (προαιρετικά νέοι προβολείς full-LED), ενώ και πίσω άλλαξαν τα φωτιστικά σώματα. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου, που τονώνουν την εμφάνιση.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζει το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου, που τώρα περιλαμβάνει οθόνη Control Display 10,25” και προαιρετικά 12,3”, δηλαδή σε ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ στάνταρ είναι ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού με διευρυμένες λειτουργίες.

Η ανανεωμένη BMW Σειρά 5 Sedan, θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε plug-in υβριδική έκδοση BMW eDrive, ενώ το σύστημα αυτό προστέθηκε τώρα και στην έκδοση Touring.

Με περισσότερη τεχνολογία η ανανεωμένη BMW Σειρά 5
WWW.DANIEL-KRAUS.COM


Με περισσότερη τεχνολογία η ανανεωμένη BMW Σειρά 5
DANIEL KRAUS


Με περισσότερη τεχνολογία η ανανεωμένη BMW Σειρά 5
DANIEL KRAUS

Ενδεικτικά, η BMW 530e Sedan θα έχει, σύμφωνα με εργοστασιακές τιμές, μέση κατανάλωση καυσίμου περίπου 1,8 λίτρα/100 χλμ., κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 14,8 kWh/100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 42 γρ./χλμ.).

Στο plug-in hybrid σύστημα, ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 80 kW/109 hp. Ωστόσο, η συνδυασμένη ισχύς μπορεί να αυξηθεί στιγμιαία μέχρι τα 215 kW/292 hp χάρη στη λειτουργία XtraBoost. Οσο για την ηλεκτρική αυτονομία, είναι περίπου 58 χλμ.

Αναμένεται και έκδοση BMW 545e xDrive Sedan, με συνδυασμένη ισχύ 290 kW/394 hp και ηλεκτρική αυτονομία γύρω στα 54 χλμ.

Ολες οι plug-in εκδόσεις, θα προσφέρονται με την ψηφιακή υπηρεσία BMW eDrive Zone, η οποία αλλάζει αυτόματα σε πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα όταν το όχημα εισέρχεται σε «περιβαλλοντική ζώνη», όπως για παράδειγμα αυτή που έχει καθιερωθεί στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ