ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με νέα εμφάνιση τα Dacia Sandero, Sandero Stepway και Logan

Με νέα εμφάνιση τα Dacia Sandero, Sandero Stepway και Logan

Ηρθε ο καιρός για το λεγόμενο φρεσκάρισμα των μοντέλων αιχμής της Dacia, θυγατρικής της Renault.

Την ώρα που ο όμιλος Renault, ανακοίνωσε τη νέα της οργανωτική δομή, με τον Louca de Meo να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και παράλληλα τα ηνία της Renault και τον Denis Le Vot, να τίθεται επικεφαλής της θυγατρική Dacia, η ρουμανική μάρκα αποκάλυψε τις φρεσκαρισμένες εκδόσεις των Sandero, Sandero Stepway και Logan.

Πριν αναφερθώ στις ανανεωμένες εκδόσεις, αξίζει να πω ότι ο de Meo, με τον οποίο έχω μιλήσει τόσο όταν ήταν διευθυντής μάρκετινγκ στην Alfa Romeo, όσο και όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Seat, θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους μάνατζερς του αυτοκινήτου, που ξεκίνησε από χαμηλά και έφθασε στην κορυφή του γαλλικού κολοσσού.

Με νέα εμφάνιση τα Dacia Sandero, Sandero Stepway και Logan
AUGUSTIN DETIENNE

Τώρα, ως προς τη Dacia, η οποία ιδρύθηκε στη Ρουμανία το 1966, από το 1999 που πέρασε στη Renault, έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα της. Νέα μοντέλα, βασισμένα στις πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου, νέα μοτέρ, νέα σχέδια, ραγδαία αύξηση των πωλήσεων. Μάλιστα το Sandero, έχει αναδειχθεί ως ένα εμβληματικό best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη!

Η Dacia, η οποία στην Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή από το Duster, διαθέτει value for money προτάσεις αγοράς, απευθυνόμενη σε ευρύ κοινό και οικογειάρχες.

Σήμερα, μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα ανανεωμένα Sandero, Sandero Stepway και Logan, τα οποία θα αποκαλύψει πλήρως στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η 3η γενιά των μοντέλων της, χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές. Το Sandero, με τονισμένους τους ώμους και τους θόλους των τροχών, πιο αεροδυναμική τοποθέτηση του παρμπρίζ, της χαμηλότερης γραμμής οροφής, αλλά και της κεραίας, που είναι, πλέον, τοποθετημένη στο πίσω μέρος της οροφής, φαίνεται διαφορετικό και ενώ έχει την ίδια απόσταση από το έδαφος, με το σημερινό, εντούτοις δείχνει σαν να είναι πιο χαμηλά τοποθετημένο, επειδή έχει φαρδύτερα μετατρόχια και πιο μεγάλους τροχούς.

Ανάλογη ανανέωση και στην crossover εκδοχή, το Sandero Stepway, που ξεχωρίζει με το ειδικά σχεδιασμένο, ανάγλυφο εμπρός καπό, τα τονισμένα τόξα, το χρωμιωμένο λογότυπο “Stepway” κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τα πλαστικά προστατευτικά γύρω από τους προβολείς ομίχλης.

Από την άλλη και το Logan, που βασίζεται στο Sandero με πιο επιμηκυμένη σιλουέτα, έχει πιο αεροδυναμική γραμμή οροφής, κεραία τοποθετημένη στο πίσω μέρος της οροφής, πιο καλαίσθητες γυάλινες επιφάνειες, νέα φωτιστικά, τροχούς και λαβές θυρών.

Και τα τρία μοντέλα εγκαινιάζουν τη νέα φωτεινή υπογραφή της Dacia, σχήματος «Y».

Περισσότερα σε λίγες ημέρες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ