ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με έναν πομποδέκτη στους αυτοκινητοδρόμους από το φθινόπωρο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020-ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020-ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον ΓΓ Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, έχει επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου με έναν πομποδέκτη να περνούν τα οχήματα από τα διόδια.

Το παράδοξο να κυκλοφορείς στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους και να θέλεις διαφορετικό πομποδέκτη για να περάσεις, αν δεν πληρώνεις με μετρητά, το φθινόπωρο θα λάβει τέλος.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Καραγιάννη, γενικού γραμματέα Υποδομών, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, η συμφωνία που είχε επιτευχθεί από πέρυσι, μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων, ολοκληρώνεται το φθινόπωρο και πλέον με έναν πομποδέκτη θα μπορούν να περνούν όλοι οι οδηγοί από: Αττική Οδό, Ολυμπία Οδό, Νέα Οδό, Ιόνια Οδό, Μωρέα, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με την Εγνατία Οδό να μπαίνει κι αυτή στο σύστημα αργότερα, καθώς ήδη τοποθετούνται περισσότεροι σταθμοί διοδίων.

Πάντως, το ζήτημα είναι να μπορούν να απολαμβάνουν και εκπτώσεις οι χρήστες των πομποδεκτών, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Δηλαδή, ενώ τώρα με τον πομποδέκτη της Αττικής Οδού μπορείς να περάσεις και από την Ολυμπία Οδό (και το αντίστροφο), εντούτοις έκπτωση απολαμβάνεις μόνον αν χρησιμοποιήσεις τον πομποδέκτη της κάθε εταιρείας στον δικό της αυτοκινητόδρομο, και όχι σε άλλον. Αυτό το ζήτημα πρόκειται να λυθεί, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγιάννη, καθώς σχεδιάζονται ειδικά πακέτα προσφορών.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ