ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αιχμή το Stonic η Kia στη Φρανκφούρτη

Με αιχμή το Stonic η Kia στη Φρανκφούρτη

Το ολοκαίνουργιο συμπαγές SUV μοντέλο της Kia κάνει την εμφάνισή του στη Φρανκφούρτη, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Σχεδιαστικό Κέντρο της μάρκας.

Το νέο Stonic είναι πράγματι ευρωπαϊκό και περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα οδηγώντας το στο Βερολίνο.

Με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω (830 χιλιοστά και 730 χιλιοστά αντίστοιχα), το Stonic έχει μήκος 4,140 μέτρα και πλάτος 1,760 μ., εξασφαλίζοντας άνετους χώρους για τους 5 επιβάτες. Στην ευρυχωρία της καμπίνας συμβάλλει το μακρύ μεταξόνιο των 2,580 μέτρων με το χώρο αποσκευών να προσφέρει 352 πρακτικά λίτρα.

Ανάλογα με την έκδοση η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση στο πρότυπο των Apple CarPlay και Android Auto.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποδοτικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και διασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα ο τρικύλινδρος βενζίνης 1.0 T-GDI (με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό) αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπής.

Την γκάμα των εκδόσεων βενζίνης συμπληρώνουν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις MPI (με ψεκασμό πολλαπλών σημείων): ο κινητήρας 1.25 lt αποδίδει 84 hp και 122 Nm ροπής, ενώ ο μεγαλύτερος 1.4 lt αποδίδει 100 hp και 133 Nm…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ