ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με 571 ίππους το νέο "φάντασμα" της Rolls Royce

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0 HYPERFOCAL: 0

Το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην 116ετή ιστορία της βρετανικής μάρκας, πέρασε σε νέα εποχή.

Πριν από λίγες ημέρες, έγραψα για τα 850 λαμπρά αστεράκια που φωτίζουν το ταμπλό μπροστά από τον οδηγό, στο κόκπιτ της νέας Rolls-Royce Ghost. Σήμερα, η εταιρεία προέβη στην πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου, που εντυπωσιάζει από κάθε άποψη.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Η αρχή έγινε το 2009, όταν η Rolls-Royce ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της, που προσέφερε κάτι εντελώς διαφορετικό από το κορυφαίο Phantom. Αυτό το προϊόν απηχούσε σε μια νέα ομάδα ανδρών και γυναικών, που αναζητούσαν μια πιο μέτρια και μινιμαλιστική έκφραση της Rolls-Royce. Κι έτσι, το πρώτο Goodwood Ghost, στον δεκαετή κύκλο ζωής του, κατάφερε να γίνει το πιο επιτυχημένο στην 116ετή ιστορία της εταιρείας.

Με 571 ίππους το νέο "φάντασμα" της Rolls Royce

Με τα χρόνια η σχεδιαστική ομάδα της Rolls-Royce παρακολουθούσε τις εξελίξεις και τα ζητούμενα των πελατών της.

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν σημαντικές πρόοδοι με την άκαμπτη αρχιτεκτονική διαστήματος από αλουμίνιο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Phantom και μετά στο Cullinan, που είναι μοναδικό για την Rolls-Royce και επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της μάρκας να αναπτύξουν ένα αυθεντικό προϊόν πολυτελείας, μακριά από τους περιορισμούς των πλατφορμών που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη οχημάτων μεγάλου όγκου.

Η νέα Ghost έχει τεράστιες διαστάσεις: μήκος 5,546 μ., πλάτος 2,148 μ., ύψος 1,571 μ. και μεταξόνιο 3,295 μ., ενώ ζυγίζει 2.553 κιλά.

Με 571 ίππους το νέο "φάντασμα" της Rolls Royce

Εξοπλίζεται με κινητήρα twin-turbo V12 6.75 lt, ισχύος 571 ίππων, με 850 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. Συνδυαζόμενο με τετρακίνηση και 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτ.

Για ακόμα πιο άνετη πρόσβαση και αποβίβαση, οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες έχουν ηλεκτρική λειτουργία, ενώ η αίσθηση πολυτέλειας είναι διάχυτη παντού.

Όσον αφορά στην τιμή, κοστίζει 278.475 ευρώ ή 332.500 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ