ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με 330 χιλιόμετρα αυτονομία έρχεται το ηλεκτρικό Opel Corsa

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e OPEL AUTOMOBILE GMBH

Με ισχυρό σύστημα κίνησης και πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Εφθασε η στιγμή που η Opel αποκάλυψε το νέο Corsa και μάλιστα την ηλεκτρική του έκδοση, καθώς η 6η γενιά θα προσφέρεται για πρώτη φορά και σε ηλεκτρική εκδοχή.

Είναι το πρώτο Opel αμιγώς ηλεκτρικό και επέλεξε αυτό το μοντέλο η γερμανική μάρκα καθώς αποτελεί το bestseller της, με πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες να έχουν κατασκευαστεί από το 1982. Η παραγγελιοληψία για την έκτη γενιά Corsa θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες με πρώτο το Corsa-e, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης.

Το νέο Corsa-e υιοθετεί προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Με αυτονομία 330 χλμ., σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες (WLTP), το πενταθέσιο Corsa-e είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση χωρίς περιορισμούς. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής “myOpel”, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e OPEL AUTOMOBILE GMBH

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

Το σύστημα κίνησης του Corsa-e συνδυάζει οδήγηση μηδενικών ρύπων με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη, ροπή 260 Nm. Για να επιταχύνει στα 0-50 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και μόνο 8,1 δευτ.για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Με μήκος 4,06 μ., το Corsa παραμένει ένα ευέλικτο, πρακτικό πενταθέσιο, με έξυπνη διάταξη χώρων. Η γραμμή οροφής παραπέμπει σε μοντέλο coupe και είναι 4,8 εκ. χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του, χωρίς όμως να περιορίζει το χώρο για το κεφάλι των επιβατών. Ο οδηγός κάθεται 2,8 εκ. χαμηλότερα, ενώ και το κέντρο βάρους είναι χαμηλό.

Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLuxLED matrix, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον.

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e OPEL AUTOMOBILE GMBH

Επίσης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε, που αποθηκεύονται στο σύστημα, εμφανίζονται στην οθόνη. Πρεμιέρα κάνει και ο προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα, ενώ διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect”. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ