ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MCLAREN MSO Χ: Μια σκληροπυρηνική βρετανίδα για τον δρόμο

MCLAREN MSO Χ: Μια σκληροπυρηνική βρετανίδα για τον δρόμο

Το τμήμα Special Operations της McLaren, παρουσίασε μια καθαρόαιμη έκδοση της 570S με τον κωδικό MSO X, που είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική 570S GT4.

Το τμήμα Special Operations της McLaren, παρουσίασε μια καθαρόαιμη έκδοση της 570S με τον κωδικό MSO X, που είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική 570S GT4. Στόχος της MSO X, είναι να προσφέρει την ένταση, τις επιδόσεις και την απόδοση της αγωνιστικής 570S GT4, σε ένα μοντέλο με προδιαγραφές για κυκλοφορία στο δρόμο.

Η εξέλιξη του μοντέλου διήρκησε οκτώ μήνες και τα 10 αντίτυπα που παράχθηκαν, κατόπιν ειδικής παραγγελίας, από την αντιπροσωπία της McLaren στο Newport Beach, παρουσιάστηκαν σε μια ειδική εκδήλωση για πελάτες στο Λας Βέγκας. Η εξωτερική εμφάνιση της MSO X αντιγράφει με ακρίβεια αυτή της 570S GT4, ενώ ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από την αγωνιστική F1 GTR.

Σημαντικό στοιχείο της MSO X είναι το αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει μια μεγάλη πίσω αεροτομή, που προσφέρει κάθετη αεροδυναμική δύναμη 100 κιλών, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εισαγωγές αέρα στην οροφή και στο καπό, η εξάτμιση από τιτάνιο και τα αγωνιστικά ελαστικά Pirelli P Zero Corsa.

MCLAREN MSO Χ: Μια σκληροπυρηνική βρετανίδα για τον δρόμο

Για μείωση του βάρους τα περισσότερα εξωτερικά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι ιδιαίτερα μινιμαλιστική, όπως ακριβώς και σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με τα ανθρακονήματα να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς από το συγκεκριμένο υλικό είναι κατασκευασμένο τόσο το μονοκόκ του πλαισίου όσο και τα περισσότερα τμήματα του ταμπλό, τα καθίσματα αλλά και λεπτομέρειες του διάκοσμου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της McLaren, στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός αυτοκινήτου με εξαιρετικές ικανότητες σε ένα track day, που όμως θα μπορεί να κινείται και στο δρόμο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ