ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μαυραγάνης για νέο ΚΟΚ: "Ο παραβάτης θα μαθαίνει το ποσό της κλήσης στο σπίτι του"

Μαυραγάνης για νέο ΚΟΚ: "Ο παραβάτης θα μαθαίνει το ποσό της κλήσης στο σπίτι του"

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποκαλύπτοντας πως ο παραβάτης θα μαθαίνει το ύψος του προστίμου όταν θα έρχεται η κλήση στο σπίτι του.

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια κι αυστηρότερες ποινές προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που κατατέθηκε στη Βουλή. Με αφορμή τις σημαντικές αλλαγές, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως ο παραβάτης θα μαθαίνει το ύψος του προστίμου όταν θα έρχεται η κλήση στο σπίτι του.

"Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος. Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μεγάλο σκάνδαλο του σαπουνιού σε σχήμα πέους

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24