ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μαθήματα οδήγησης για παιδιά 10-17 ετών

Μαθήματα οδήγησης για παιδιά 10-17 ετών

Στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα οδήγησης σε παιδιά 10 έως 17 ετών με στόχο να δημιουργηθεί μια ασφαλέστερη επόμενη γενιά νέων οδηγών

Στη Μ. Βρετανία, μια χώρα προηγμένη στην αυτοκίνηση, με εργοστάσια παραγωγής και αυτοκινητική κουλτούρα, τα μαθήματα οδήγησης για παιδιά 10-17 ετών, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία.

Στόχος είναι να δημιουργεί μια ασφαλέστερη, νέα γενιά οδηγών, στην προσπάθεια περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων, έχοντας τα απαραίτητα εφόδια πριν αποκτήσουν το δίπλωμα οδήγησης στα 18 τους χρόνια.

Η μεγαλύτερη σχολή οδήγησης αυτοκινήτων για τους νέους ηλικίας 10 έως 17 ετών, η Young Driver, έδωσε 740.000 μαθήματα και θα ξεκινήσει 12 εκδηλώσεις κατά τους επόμενους μήνες,ι σε 72 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Το πρόγραμμα, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια, ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στη Γαλλία αυτό το μήνα. Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιτυχία που σημείωσε, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί όλο το χρόνο σε διάφορους προορισμούς, ανάμεσά τους η Νάντ και το Παρίσι.

Η Young Driver προσφέρει μαθήματα οδήγησης σε άτομα ηλικίας 10 έως 17 ετών σε πραγματικά αυτοκίνητα διπλού ελέγχου - Vauxhall Corsas στο Ηνωμένο Βασίλειο - με πλήρως εκπαιδευμένους εκπαιδευτές. Η ιδέα βασίζεται σε μια σουηδική μελέτη που έδειξε 40% μείωση των ατυχημάτων για όσους είχαν εκπαίδευση προ των 17 ετών.

Είναι λογικό ότι όσο περισσότερη εμπειρία έχουν οι νέοι, πίσω από το τιμόνι, προτού αποκτήσουν το δίπλωμα, τόσο το καλύτερο, αρκεί να γίνεται από επαγγελματίες εκπαιδευτές και όχι ανεξέλεγκτα από γονείς ή τα παιδιά να παίρνουν το αυτοκίνητο μόνοι τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ένας στους πέντε νέους οδηγούς έχει ένα ατύχημα εντός έξι μηνών από την απόκτηση του διπλώματος, ένα διάστημα κρίσιμο για την πορεία του νέου οδηγού.

Η Sue Waterfield, επικεφαλής του μάρκετινγκ στο Young Driver, επισημαίνει ότι «το ποσοστό ατυχημάτων για τους νέους στους δρόμους είναι συγκλονιστικά υψηλό και φυσικά κάτι πρέπει να γίνει. Το να μαθαίνουμε το παιδί μας όσο το δυνατόν νωρίτερα με έναν ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο και να τους επιτρέπουμε να κερδίσουν αυτή την πολύτιμη επιπλέον εμπειρία, είναι ένας πολύ απτός τρόπος που οι γονείς αισθάνονται ότι μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους. Ελπίζουμε ότι η εκπαίδευση των οδηγών πριν από τα 17 τους χρόνια, θα εξεταστεί σωστά στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την ασφάλεια των νέων οδηγών.»

Στην Ελλάδα το ακούν αυτό οι υπεύθυνοι;

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ